caută: Caută

colectie: Serie de autor Paul Auster

Paul Auster    s-a născut în 1947, în Newark, New Jersey. A absolvit Universitatea Columbia, iar între 1970 şi 1974 a locuit la Paris, începându-şi cariera ca traducător din limba franceză. Reîntors în SUA, a publicat mai multe volume de poezie. Debutul în proză a avut loc în 1985 cu Oraşul de sticlă, urmat în 1986 de Fantome şi Camera încuiată. În 1987 a reunit cele trei romane în Trilogia New York-ului, de­venită rapid bestseller. Leviathan, Invizibil, Un om în întuneric sunt doar câteva dintre romanele care l-au impus ca scriitor complex, cu un stil literar în care se regăsesc elemente de postmodernism, roman noir şi crime fiction. 

Paul Auster  este căsătorit cu scriitoarea Siri Hustvedt şi în pre­zent locuieşte în Brooklyn, New York. Este membru al  American Academy of Arts and Letters şi al American Academy of Arts and Sciences. De-a lungul carierei a primit numeroase premii, dintre care NYC Literary Honors, Prix Médicis Étranger, Premio Napoli etc.

alte colectii >

2 titluri în această colecţie ART

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.