Editura ART

          Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. La adăpost de tentaţiile comercialului cu orice preţ, ART continuă să acorde o atenţie aproape obsesivă selecţiei de titluri şi autori, respectând şi luând prin surprindere gusturile unui public exigent, însă dispus să încerce pe propria piele noi provocări.

 

          Dincolo de colecţiile care sunt deja marcă înregistrată pentru ARTCărți cult (care ar trebui să se regăsească în fiecare bibliotecă), Cărţi cardinale (pentru o mai bună orientare în hăţişurile teoretice), Demonul teoriei (pentru amatorii de gimnastică cerebrală), ne-am adaptat în permanenţă unui cititor imaginar aflat mereu în căutarea marilor descoperiri. Grafic ART, care îşi construieşte naraţiunea prin nenumăratele derivări stilistice ale benzilor desenate, şi musai, una dintre cele mai noi colecții ART, o selecție a tot ce este hype și bun în literatura contemporană, sunt doar două dintre cele mai interesante proiecte editoriale.

 

           Le-am colorat cititorilor zilele cu prozele din seriile de autor Bohumil Hrabal sau Julio Cortázar, însă le-am adus şi Dostoievski, Faulkner,  Modiano sau Capote. Le-am făcut cunoştinţă cu atipicul Jon Ronson, dar şi cu greii filosofiei. În timp ce adulţii sunt absorbiţi între două pagini, copiii au de ales dintre numeroasele titluri pe care ART  le-a pregătit pentru ei.

 

           Şi cum ochiul este cel mai dur critic, l-am îmblânzit cu mare atenţie pentru grafică, tipar şi celelalte chestiuni lumeşti din viaţa unei cărţi.

 

          Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.

Vă recomandăm şi