Locuiesc în televizor
  • Locuiesc în televizor

Locuiesc în televizor

Chloé Delaume

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
În Locuiesc în televizor, autoarea face un experiment. Timp de 22 de luni (1451 de ore), de dimineaţă până seara, este "santinela" televizorului, devenind propriul ei subiect de studiu, supunându-se fluxului de mesaje mediatice şi publicitare şi ingurgitând pe bandă rulantă programe de divertisment (reality-show), pentru a culege informaţii despre "realitate".

În Locuiesc în televizor, autoarea face un experiment. Timp de 22 de luni (1451 de ore), de dimineaţă până seara, este "santinela" televizorului, devenind propriul ei subiect de studiu, supunându-se fluxului de mesaje mediatice şi publicitare şi ingurgitând pe bandă rulantă programe de divertisment (reality-show), pentru a culege informaţii despre "realitate". O experienţă-limită cu urmări pe măsură: creierul, trupul şi limbajul ei se transformă; intră în letargie; devine victima unei anestezii progresive; suferă modificări fizice îngrijorătoare - migrene, îngrăşare, congestii oculare, halucinaţii; e cuprinsă de pulsiuni sadice vizionând o emisiune ca Star Academy şi le depăşeşte transformând candidaţii în personaje. Treptat începe să simtă că se află... în televizor, că a devenit un instrument al "ficţiunii colective".

Mai puternică decât orice lucrare teoretică, cartea lui Chloé Delaume ne arată printr-un insolit joc ficţional - un puzzle cu 27 de piese - ce tip de produs poate ajunge omul crescut în faţa televizorului. Descoperiţi, literal şi literar, ce înseamnă a locui în televizor şi a fi locuit de el.

Citiţi un fragment din carte pe Liternet.

Citiţi o recenzie a cărţii şi un interviu cu Chloé Delaume pentru Cotidianul.


Vă recomandăm şi