Unchiul meu Ulise
  • Unchiul meu Ulise

Unchiul meu Ulise

Jiri Marek

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Indisponibilă
Votează cartea:
Unchiul meu Ulise este o satiră a societăţii central‑europene de început de secol XX, impregnată de un umor ceh inegalabil.
  • Publicată în noiembrie 2007
  • Traducere din limba cehă şi note de Jean Grosu
  • paperback, 328 p, 130x200 mm
  • ISBN 9789731240442
  • Autor: Jiri Marek
  • Domenii: Ficţiune
  • Colecţie: Desenul din covor

Unchiul meu Ulise este o satiră a societăţii central-europene de început de secol XX, impregnată de un umor ceh inegalabil. JiÅ™í Marek "regizează" o odisee în care rolul lui Ulise este atribuit tânărului Josef Frajvald, fiul unui negustor de cai devenit antreprenor de pompe funebre. Itaca acestui nou Ulise este Praga. Titlul şi împărţirea pe cânturi trimit la precedentul homeric, ca şi identificarea personajelor din societatea pragheză şi vieneză cu personaje ale bine-cunoscutei epopei.

Unchiul meu Ulise poate fi receptat ca un roman de formaţie, pe linia lui Grimmelshausen, continuând în stilul modern-picaresc al lui Hašek sau ÄŒapek. JiÅ™í Marek ne propune o viziune inedită asupra vieţii, căci însăşi meseria pe care eroul romanului o exercită este una neobişnuită şi se dovedeşte a fi o sursă inepuizabilă de reflecţii pline de umor. Odiseea constituie numai un pretext îndepărtat pentru o carte de care, încă de la primul cânt, nu te mai poţi despărţi.

Citiţi o recenzie a cărţii pe blogul Adineib.

Aflaţi mai multe despre carte de pe BookMag.

Citiţi mai multe pe adinab.wordpress.com.

Unchiul meu Ulise
de Adina Barvinschi

Despre Jiří Marek am izbutit sa aflu doar ca a trait intre 1914 si 1995, ca a fost membru al partidului comunist ceh, ca a scris 10 carti si scenariile pentru 20 de filme. "Unchiul meu Ulise" am gasit-o doar zilele astea, nu stiu cum de nu am remarca...

citește mai mult

Ulise la Viena, un cioclu şarmant
de Autor invitat

Ulise a devenit personajul care a avut cele mai multe furturi de identitate la activ. I-a şterpelit mai întâi CNP-ul lui Leopold Bloom, iar când s-a plictisit de plăcerile puse la dispoziţie de James Joyce în Dublin, scriitorul Jiri Marek l-a luat su...

citește mai mult

Vă recomandăm şi