Toate pnzele sus, vol 2
  • Toate pnzele sus, vol 2

Toate pnzele sus, vol 2

Radu tudoran

Preţ: 11 25 lei
Preţ vechi:   15 lei -25%
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Prietenia – dincolo de particularitatea aparitiei sale, dincolo de felul in care se substantiaza dupa firea individuala – isi are universalitatea sa ca virtute morala: ea presupune solidaritate si curaj, altruism si generozitate, spirit de sacrificiu si toleranta, loialitate si recunostinta
  • Publicată în ianuarie 2010
  • hardcover, 347 p
  • Înalţime: 20,5 cm, lăţime: 12,5 cm
  • ISBN 9789731244150
  • Colecţie: Biblioteca pentru toți

Prietenia – dincolo de particularitatea aparitiei sale, dincolo de felul in care se substantiaza dupa firea individuala – isi are universalitatea sa ca virtute morala: ea presupune solidaritate si curaj, altruism si generozitate, spirit de sacrificiu si toleranta, loialitate si recunostinta. In cuprinsul sensibilitatii si mentalitatilor postmoderne, prietenia este si ea, din pacate, devalorizata. Dar, oare, se poate trai deplin moral in absenta prieteniei intre oamenii buni? Eroii “Sperantei” nici macar nu-si pun aceasta intrebare, si aceasta din simplul motiv ca, pentru ei, precum in basmele universale ale omenirii, prieteniile sunt de doua feluri: intre cei buni si intre cei rai si inraiti.
Toate panzele sus! este, in literatura romana si in extensiile sale cinematografice, o poveste estetic izbutita despre sublimitatea si simplitatea prieteniei: virtute pe cat de rara, pe atat de necesara, oricand, oriunde si pentru oricine “pluteste” pe “marea” propriului destin.


Unul dintre cele mai celebre romane de aventuri ale literaturii noastre care a încântat generații întregi de copii și adolescenți. Romanul vorbește despre prietenie, loialitate, curaj, simplitate și iubire. Doi prieteni se caută fără să se găsească vreme de peste un deceniu. Cartea urmărește evoluția unuia dintre ei, inginerul român Anton Lupan, care aflat în căutarea prietenului său francez Pierre Vailant, încropește un echipaj, cu care renovează epava unei goelete pe care a avut-o cu mai mult timp înainte și pe care o găsește eșuată pe plajele Sulinei. Aventurile extraordinare prin care trec, călătoriile, luptele cu pirații sunt punctele forte ale romanului care are personaje pozitive puternic conturate precum Lupan, cârmaciul Gherasim, țintașul Ieremia, bucătarul Ismail, frumoasa Adnana dar și negative cum este Martin Stricland, piratul Spânu sau metisul Pedro.


Vă recomandăm şi