Senzaţia de déjà  vu
  • Senzaţia de déjà  vu

Senzaţia de déjà  vu

Remo Bodei

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Fiecare dintre noi a avut, brusc, senzaţia că a mai văzut un loc în care nu fusese niciodată. O istorie culturală a déjà vu-ului, care nu scapă nici o pistă de interpretare.

Fiecare dintre noi a avut, brusc, senzaţia că a mai văzut un loc în care nu fusese niciodată, că a recunoscut un om pe care nu-l întâlnise niciodată. Sfântul Augustin este probabil primul care a luat în serios acest fenomen. Treptat, senzaţia de déjà vu îi fascinează pe medici, psihologi, filozofi şi scriitori. Toţi îşi pun întrebări despre această experienţă a prezentului care, preţ de o secundă, se identifică perfect cu trecutul – o experienţă ce ne umple de nedumerire şi de stupoare şi ne provoacă o dezorientare temporală. Ce ştim noi azi despre acest scurtcircuit între percepţie şi amintire?

Citiţi un fragment din carte pe Liternet.

Află mai multe despre carte din Art Act Magazine.

E cu putinţă ceva nou? - Senzația de déjà vu, Remo Bodei
de Cristi Ardelean

Probabil că déjà-vu-ul e cea mai comună experiență la limita percepției, cu care fiecare ne-am confruntat la un moment dat. Aflați într-un loc cu desăvârșire nou, suntem loviți de evidența faptului că retrăim o experiență trecută. E adevărat ce perce...

citește mai mult

Vă recomandăm şi