Despre secret şi societatea secretă
  • Despre secret şi societatea secretă

Despre secret şi societatea secretă

Georg Simmel

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Indisponibilă
Votează cartea:
Secretul este deconstruit, analizat, explicat: locul său în cadrul societăţii şi relaţia dintre societăţile închise şi cele deschise sunt temele predilecte ale eseului de faţă.

Eseul lui Simmel despre secret, parte a unui impresionant volum intitulat Sociologie, intrigă şi stârneşte curiozitatea de la început. Secretul este deconstruit, analizat, explicat: locul său în cadrul societăţii şi relaţia dintre societăţile închise şi cele deschise sunt temele predilecte ale eseului de faţă. Simmel merge dincolo de simpla înţelegere a secretului ca o camuflare a unui conţinut care nu trebuie dezvăluit şi susţine că secretul este un element strâns legat de statutul social al celui care îl deţine, un element care conferă distincţie şi prestigiu.

Consecinţele acestui fapt asupra vieţii sociale, asupra individului şi asupra socializării individului sunt puse sub lupă de sociologul german într-un eseu care a rămas un clasic al studiilor despre secret.

Află mai multe despre această carte din recenziile apărute în Observator cultural şi România literară.

O carte despre cum secretul ne domină vieţile
de Nicolae Coande

„Despre secret şi societatea secretă" abordează reprezentările pe care le au indivizii unii faţă de alţii, modul în care este receptat celălalt prin prisma unei cunoaşteri întotdeauna insuficiente pentru a putea şti cum este cu adevărat. După Simmel...

citește mai mult

Vă recomandăm şi