Rolul familiei mele în revoluţia mondială
  • Rolul familiei mele în revoluţia mondială

Rolul familiei mele în revoluţia mondială

Bora Ćosić

Preţ: 7 50 lei
Preţ vechi:   10 lei -25%
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Romanul, devenit un clasic al subversiunii, este cronica unei familii „bizare", dar tipice, trăind în Belgradul celui de-al Doilea Război Mondial şi din perioada imediat următoare.
  • Publicată în ianuarie 2009
  • Traducere din limba sârbă de Georgina Ecovoiu
  • paperback, 115 p, 130 x 200 mm
  • ISBN 9789731243504
  • Autor: Bora Ćosić
  • Domenii: Ficţiune
  • Colecţie: Desenul din covor

Romanul, devenit un clasic al subversiunii, este cronica unei familii „bizare", dar tipice, trăind în  Belgradul celui de-al Doilea Război Mondial şi din perioada imediat următoare. Într-un stil alert, de colaj cinematografic, mustind de un umor nebun, ni se derulează în faţă o lume pestriţă, agitată, văzută prin ochii unui copil, îndeajuns de naiv, încât să pară mai inteligent şi mai înţelept decât oamenii mari din jurul său: un tată beţiv, o mamă isterică, mătuşi îndrăgostite de vedete de cinema şi un unchi playboy.

„Tata se tot străduia să se trezească din beţie, bunicul să inventeze formula chimică pentru untul artificial, mama să ne sature oferindu-ne felii din ce în ce mai mici de pâine". Unchiul se trezeşte din când în când din picoteală şi întreabă „Am mărturisit ceva?". Când tatăl o părăseşte pe mamă şi pleacă la „alta", luând cu el maşina de tocat carne şi termosul, copilul încearcă pentru prima dată spaima de a rămâne orfan, dar îşi aminteşte imediat că aşa ceva nu se poate întâmpla, atâta vreme cât Lenin este oricum tatăl proletariatului, deci implicit şi al lui.

Citiţi un fragment din carte în Ziarul financiar.

O carte sârbă super-bună de super-râs
de Dragoş. C. Butuzea

N-AM MAI RÂS AŞA LA O CARTEde lasuta de ania lui Groşan. Hohoteam pur şi simplu roşu ca racul în metrou.E o cărticică de numai 113 pagini, cu poante ce se revarsă una după alta de te-ameţesc. Scriitorul sârb – da, e sârb – e tare-al dracului!:Un copi...

citește mai mult

Familia aflată în pragul unei crize…de nervi
de Adriana Gionea

Puţini au putut să descrie frământările unei familii tulburate, folosindu-se de umor, fără a cădea în grotesc. Bora Ćosić reuşeşte să redea sensibilitatea unui preadolescent ce-asistă la bizareriile unui spaţiu familial dominat de un tată alcoolic, d...

citește mai mult

Despre o familie din Iugoslavia
de Cristian Pătrăşconiu

Vom recunoaşte uşor situaţiile, limbajul, aluziile, dramele, umorul, amarul. Chiar dacă nu e, direct, despre noi. E despre o familie din Iugoslavia, dar ştim prea bine şi noi atmosfera, personajele, istoria recentă. E o desfătare!

citește mai mult

Vă recomandăm şi