• Alegerea Sofiei

Alegerea Sofiei

William Styron

Preţ: 32 48 lei
Preţ vechi:   43 30 lei -25%
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Unul dintre cele mai mari romane ale tuturor timpurilor
  • Publicată în martie 2014
  • Traducere din limba engleză, prefaţă şi note de Virgil Stanciu
  • hardcover, 712 p, 130x200 mm
  • ISBN 9786067104578
  • Bestseller, Recomandată
  • Autor: William Styron
  • Domenii: Ficţiune
  • Colecţie: Cărți cult

Începutul acestui extraordinar roman ne introduce în atmosfera din New York-ul anului 1947, când tânărul și neexperimentatul Stingo încearcă să-şi câştige traiul salahorind ca redactor pentru o mare editură. După ce este concediat, Stingo se refugiază în Brooklyn, unde face cunoştinţă cu Sofia Zawistowska, o poloneză catolică supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz, şi cu iubitul ei, Nathan, un tânăr intelectual evreu cu care trăieşte o pasiune devoratoare. Stingo devine confidentul Sofiei (de care se îndrăgosteşte) şi partenerul de discuţii al lui Nathan.

Povestea vieţii Sofiei scoate treptat la iveală adevăruri mai puţin lăudabile, dar nu mai puţin omeneşti, iar Stingo află în cele din urmă teribilul ei secret, alegerea pe care a trebuit să o facă. Alegerea Sofiei este o carte-cult controversată și tulburătoare, însă plină de compasiune, care ne face să medităm asupra sentimentului de culpabilitate, asupra nebuniei și a trădării.

Carlos Fuentes numea Alegerea Sofiei  "unul dintre cele mai mari romane ale tuturor timpurilor", iar John Gardner îl considera un "thriller de prim ordin, cu atât mai pasionant, cu cât secretele pe care le dezgropăm unul după altul sunt secretele Istoriei şi ale naturii umane înseşi", în timp ce The Times n-are nici o ezitare în a-l declara "o capodoperă care face abordările mai convenționale ale Holocaustului, cum ar fi Lista lui Schindler, să pară obtuze și sentimentale."


Citiţi fragmente din carte pe Liternet 

Recenzie Alegerea Sofiei de W.Styron
de Dayana

Cartea este povestită de Stingo, un tânăr angajat al unei edituri, care își dorește să devină un scriitor cunoscut. După ce este concediat, Stingo se refugiază in Brooklyn, stând cu chirie într-una dintre camerele casei unei bătrâne. Printre al...

citește mai mult

Alegerea Sofiei
de Mădălina Năstase

"Alegerea Sofiei" reprezintă primul contact pe care l-am avut cu stilul şi ideile lui William Styron. Scriitor american prolific, produs al Sudului, având în urmă o extrem de bogată galerie de inovatori ai universului romanesc (Faulkner, Thomas Wolfe...

citește mai mult

Vă recomandăm şi