Urania
  • Urania

Urania

Le Clézio

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Al Doilea Război Mondial. Un băieţel îşi creează propria sa lume, Urania, o ţară de vis, a ordinii şi a frumuseţii. Peste ani, aflat în misiune în inima Mexicului, descoperă, cu ajutorul ghidului său Raphael, ruinele unui ţinut întemeiat în secolul al XIX-lea de către o comunitate creştină, pe care încearcă să-l transforme într-o cetate ideală
  • Publicată în noiembrie 2009
  • Traducere din limba franceză şi note de Mădălin Roşioru
  • paperback, 336 p, 120 x 180 mm mm
  • ISBN 9789731244723
  • Autor: Le Clézio
  • Domenii: Ficţiune
  • Colecţie: Biblioteca Ideală

Al Doilea Război Mondial. Un băieţel îşi creează propria sa lume, Urania, o ţară de vis, a ordinii şi a frumuseţii. Peste ani, aflat în misiune în inima Mexicului, descoperă, cu ajutorul ghidului său Raphael, ruinele unui ţinut întemeiat în secolul al XIX-lea de către o comunitate creştină, pe care încearcă să-l transforme într-o cetate ideală, stăpânită de poporul-curcubeu: Campos este Urania, lumea visată de el în copilărie. Mahalaua Roşie, Lili din lagună, colegiul Emporio, dragostea pentru Dahlia, înţelepciunea Consilierului, grădina, limba elmen, dar şi cruzimile realităţii.

Eşecul e inevitabil: totul a fost distrus, iar oamenii "au plecat, ca un stol de fluturi".

"Le Clézio redă în această carte dulce-amăruie un Mexic universal. Eterna speranţă a celor oprimaţi, eterna rătăcire a bărbatului şi a femeii, eterna satisfacţie demnă de dispreţ a celor care deţin puterea".

Le Monde

"Urania aduce în prim-plan poezia locurilor şi magia lumii indiene; este povestea căutării şi a întâlnirii omului cu propriul destin".

L'Express

Află mai multe despre carte din ArtActMagazine.

 

 

 

Utopia contemporană
de Alexandru Oltean

Un tărâm unde toată lumea e egală. Un loc unde oamenii sunt liberi şi fiecare membru al societăţii îşi creează singur menirea, în concordanţă cu ceilalţi, pe care i-ar ajuta cu orice. Aceasta este lumea pe care naratorul romanului Urania o inventează...

citește mai mult

Vă recomandăm şi