Potopul
  • Potopul

Potopul

Le Clézio

Preţ: 7 50 lei
Preţ vechi:   10 lei -25%
Disponibilitate: Stoc limitat
Votează cartea:
Pe 25 ianuarie, la 15:30, François Besson are o viziune, care capătă valoare de simbol: când sunetul sirenei se înălţa spre cer, a apărut o fată pe un velomotor. Zgomotul a încetat şi, odată cu el, fata a dispărut printre case. Această clipă îl bulversează. „Din ziua aceea, totul a putrezit. Eu, François Besson, văd moartea pretutindeni."

Pe 25 ianuarie, la 15:30, François Besson are o viziune, care capătă valoare de simbol: când sunetul sirenei se înălţa spre cer, a apărut o fată pe un velomotor. Zgomotul a încetat şi, odată cu el, fata a dispărut printre case. Această clipă îl bulversează. „Din ziua aceea, totul a putrezit. Eu, François Besson, văd moartea pretutindeni." François Besson va trăi cele mai importante treisprezece zile din viaţa sa. În prima zi, ascultă banda pe care e înregistrată confesiunea unei prietene, Anna: speranţele ei, pasiunile ei, oboseala şi motivele ei de a se sinucide. În a treisprezecea zi, după ce a renunţat la bani, la iubire, la serviciu, la fericire, după ce şi-a ars ochii la lumina soarelui, în semn de ispăşire, Besson întoarce banda. Anna mărturiseşte că a minţit, că îi este greu să-şi exprime motivele sinuciderii, dar că va muri; a înghiţit fenobarbital, iar el îi va auzi ultimele cuvinte. Asistă la moartea Annei, care spune: „A fost potopul."

Află mai multe despre carte de pe bibliotecababel.wordpress.com.

Extazul Cititorului Care S-A Dat Cu Capul De Pereţi
de Admin

În sfârşit, am reuşit să mă apuc de Le Clezio, la a patra tentativă! Am încercat odată cu "Potopul" şi m-am oprit la pagina 6, am încercat a doua oară şi m-am oprit la pagina 68, am încercat a treia oară cu "Proces verbal" şi am zis "fire-ar ai naibi...

citește mai mult

Vă recomandăm şi