• Un trandafir pentru Emily și alte povestiri

Un trandafir pentru Emily și alte povestiri

William Faulkner

Preţ: 33 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Pentru prima oară în limba română

Considerată o capodoperă a genului scurt, Un trandafir pentru Emily este una dintre cele mai morbide și mai obsedante povestiri din literatura americană. O altă bijuterie marca Faulkner este și Câinele, un tur de forță macabru, cu un final plin de o ironie amară.


O explorare a fricii primitive, Soarele acela din amurg redă intensitatea extremă a terorii, pe când Septembrie pârjolit ilustrează sălbăticia cruzimii pe care o simte o mulțime hotărâtă să linșeze un om. Scrisă mai târziu, Toamna în Deltă are în centru amintirile unui bătrân al Sudului ce și-a avut micul său moment de glorie, iar apoi o lungă și lentă descompunere. Mult mai răzbunătoare în spirit și-n literă este Incendierea hambarului, o povestire plină de dramatism despre resentimentele nemărturisite și despre răzbunarea plină de ură. Volumul se încheie cu Mireasma de verbină, o evocare în tradiție romantică a unor oameni mândri care încercau, chiar și după Războiul Civil, să creadă în propria lor invincibilitate.


Aceste remarcabile povestiri reflectă profunda iubire, dar și scârba, tandrețea, dar și disprețul, identificarea, dar și respingerea pe care William Faulkner le-a manifestat față de tradițiile și față de felul de viață din partea lui de lume.

Cu greu te saturi de istoriile Sudului
de Adriana Gionea

Citind cele opt povestiri scrise deFaulkner, grupate în volumulUn trandafir pentru Emily, îţi dai seama că bătrânul Sud a scos ce are mai bun sufletul unui artist, dar şi ce este mai urât în ceilalţi. Este un Sud al segregării de orice fel, al prejud...

citește mai mult

„Un trandafir pentru Emily și alte povestiri” – William Faulkner
de Andreea Iulia Toma

După ce am citit trei romane ale lui William Faulkner, a venit momentul să văd cum îi sunt povestirile și nu puteam face o alegere mai bună decât volumul apărut recent laEditura Art – Un trandafir pentru Emily și alte povestiri,o antologie realizată...

citește mai mult

Vă recomandăm şi