Nimeni alături de mine - Colecţia Nobel
  • Nimeni alături de mine - Colecţia Nobel

Nimeni alături de mine - Colecţia Nobel

Nadine Gordimer

Preţ: 15 lei
Disponibilitate: Stoc limitat
Votează cartea:
„Biblioteca pentru Toţi” iniţiază prima serie de literatură universală dedicată scriitorilor laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură. Colecţia „Nobel” cuprinde selecţia celor mai reprezentative opere ale lor.
  • Publicată în august 2012
  • Traducere din limba engleză de Antoaneta Ralian
  • - Cronologie şi prefaţă de Ioana Bâldea Constantinescu
  • hardcover, 344 p, 130x200 mm
  • ISBN 9789731247588
  • Autor: Nadine Gordimer
  • Domenii: Ficţiune
  • Colecţie: Colecţia Nobel

„În eclectismul lor global, premiile Nobel recunosc că nu o singură societate, nu o singură ţară sau un continent pot fi bănuite că au creat adevărata cultură a lumii. A fi printre laureaţi, în trecut şi acum, înseamnă a fi parte a aceleiaşi lumi."
Nadine Gordimer, discursul de la Banchetul Nobel, 10 decembrie 1991

„Cărţile ei, aşa cum o dovedeşte şi Nimeni alături de mine, sunt în primul rând romane subtil şi adânc psihologice, condiţionate de un anumit cadru politic, tincturate, abil infuzate de politică, aşa cum este şi viaţa."
Antoaneta Ralian

„Nadine Gordimer este posesoarea unei succesiuni de lumi interioare de o bogăţie aproape inimaginabilă, dublate, din fericire pentru cititorul căruia ele i se dezvăluie, de un verb sigur, profund evocator, nuanţat, versatil, de o frumuseţe aproape violentă."
Ioana Bâldea Constantinescu

Află mai multe despre carte de pe Bookmag.

Nimeni alături de mine, de Nadine Gordimer
de Roxana Ichim

Ştiu oamenii ce să facă cu libertatea după ce au luptat cu încrâncenare pentru ea şi au obţinut-o cu jertfă? Istoria a arătat că de multe ori, nu. Linia fină, plină de capcane, dintre entuziasmul câştigării unui asemenea bun de preţ şi punerea în pra...

citește mai mult

Nadine Gordimer. Identitatea culorii
de Anamaria Blănaru

În mijlocul unor disesiuni rasiale care duc la confruntări civice, cu urmări morale puternice de cele mai multe ori, o femeie se vede în postura de militant într-un spaţiu în care puterea cuvântului în limba maternă şi culoarea pielii sunt mai putern...

citește mai mult

Vă recomandăm şi