Iubeşte revoluţia! - Colecţia Nobel
  • Iubeşte revoluţia! - Colecţia Nobel

Iubeşte revoluţia! - Colecţia Nobel

Aleksandr Soljeniţîn

Preţ: 15 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
„Biblioteca pentru Toţi” iniţiază prima serie de literatură universală dedicată scriitorilor laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură. Colecţia „Nobel” cuprinde selecţia celor mai reprezentative opere ale lor.

„Ca să ajung pe acest podium unde se citesc prelegerile Nobel, podium oferit nu fiecărui scriitor şi numai o dată în viaţă, nu am urcat trei-patru trepte improvizate, ci sute sau chiar mii de trepte neînduplecate, abrupte, îngheţate, care ies din întuneric şi din frig, de unde mi-a fost dat să mă salvez, şi unde alţii, poate mai dăruiţi şi mai înzestraţi ca mine, au murit."
Aleksandr Soljeniţîn, Premiul Nobel pentru Literatură, 1970

„Iubeşte revoluţia! este un fragment rotunjit, scris în şaraşka descrisă în Primul circ. Eroul, Nerjin, vrea să intre în armată spre a-şi apăra ţara, dar este refuzat din motive medicale. Nerjin este un tânăr sovietic, unul înzestrat cu o judecată sănătoasă, deci cu simţ critic. Cititorul va înţelege cum s-a format viitorul disident şi va aprecia simplitatea totodată rafinată şi proaspătă a scrierii tânărului Soljeniţîn."
Ion Vianu

Aflaţi mai multe despre carte de pe Bookblog.

 

Iubește Revoluția!, de Aleksandr Soljenițîn
de Dana

Despre Aleksandr Soljenițîn se poate spune că a fost omul care a reușit, după cum e expresia, să facă regimul sovietic din cuvinte, (dar nu numai dacă păstrăm în gând faptul că a făcut închisoare sau a fost în exil). Dizident anticomunist, Soljenițîn...

citește mai mult

Însemnări din şaraşka
de Elena Potocean

Nu ştiu câţi (mai ales dintre noi, tinerii) au auzit de Aleksandr Soljeniţîn şi îi cunosc valoarea. Să dăm vina oare pe cenzura ceauşistă care a fost atât de dură încât nu i-a publicat nici măcar povestirea O zi din viaţa lui Ivan Denisovici? Mă tem...

citește mai mult

Vă recomandăm şi