Istoria cărţilor
  • Istoria cărţilor

Istoria cărţilor

Martyn Lyons

Preţ: 69 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Istoria cărţilor descrie evoluţia şi influenţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile până la revoluţia informatică din timpurile moderne.
  • Publicată în octombrie 2011
  • Traducere din limba engleză de Ştefania Ferchedău
  • - 226 ilustraţii, dintre care 214 color
  • hardcover, 224 p, 254 x 190 mm
  • ISBN 9789731246369
  • Ilustrată
  • Autor: Martyn Lyons
  • Domenii: Cărţi ilustrate
  • Colecţie: Cărţi ilustrate

Timp de 2 500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra. Acest volum bogat ilustrat explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată. Istoria cărţilor descrie evoluţia şi influenţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile până la revoluţia informatică din timpurile moderne.

Printre ilustraţiile alese cu grijă pentru această carte, veţi vedea codexurile maiaşe, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg şi Aldus Manutius, atlase din epoca marilor călători şi exploratori, abecedare şi cărţi pentru copii, cărţulii de 10 cenţi şi volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote până la Level 26, primul „roman-digi" din lume, şi multe altele.
O desfătare pentru iubitorii cărţilor tradiţionale şi totodată o sursă de inspiraţie pentru cei fascinaţi de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat în condiţii deosebite, celebrează puterea şi magia permanentă a cărţilor.

Martyn Lyons este un important istoric al cărţii. S-a născut la Londra, a urmat cursurile Universității Oxford, iar în prezent este profesor la School of History and Philosophy din cadrul Universității New South Wales, Sydney, ţinând cursuri în calitate de profesor invitat în Franţa, Anglia, Brazilia şi Spania. A publicat numeroase titluri despre istoria cărţii şi a lecturii, printre care: Readers and Society in Nineteenth-Century France: Workers, Women, Peasants (2001), Ordinary Writings, Personal Narratives: Writing Practices in 19th- and Early 20th-Century Europe (2007).

Află mai multe despre carte din Business Magazine, din revista Igloo sau din revista Glamour.

Cititul în gând şi cititul cu voce tare
de Daniel Nicolescu

Vorbind despre cărţile Renaşterii, ale Iluminismului şi apoi ale epocii moderne, Martyn Lyons nu uităsă pomenească de toate fenomenele conexe obiectului său de studiu: inchiziţia şi indexul, cenzura,lupta pentru drepturile de autor, apariţia best-sel...

citește mai mult

Martyn Lyons, Istoria cărţilor
de Nicoleta Lepădatu

Timp de 2.500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra. Volumul explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată. Cartea celebr...

citește mai mult

Ai citit cartea cărţilor?
de Daniel Nicolescu

Nu, nu este vorba despre Sfânta Scriptură, ci despre un volum care încearcă să povestească, în 224 de pagini şi 220 de ilustraţii color, aventura uneia dintre cele mai folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată: cartea. Didactică de...

citește mai mult

Vă recomandăm şi