Festivalul Internaţional de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007
  • Festivalul Internaţional de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007

Festivalul Internaţional de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2007

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Festivalul Internaţional de Poezie „Oskar Pastior” de la Sibiu a reunit la prima ediţie, din anul 2007, poeţi din numeroase ţări europene, care se revendică, în bună măsură, din tradiţia modernismului experimental sau a avangardismului; pentru cei invitaţi, limba nu reprezintă doar un mijloc de exprimare poetică, ci este substanţa poetică în sine.
  • Publicată în octombrie 2009
  • Ediţie bilingvă (româno-germană)
  • - Antologie îngrijită de Corina Bernic
  • - Texte introductive de H.R. Patapievici, Corina Bernic&Ernest Wichner, Herta Muller.
  • paperback, 272 p, 170x240 mm
  • ISBN 9789731243221
  • Domenii: Poezie

Festivalul Internaţional de Poezie „Oskar Pastior” de la Sibiu a reunit la prima ediţie, din anul 2007, poeţi din numeroase ţări europene, care se revendică, în bună măsură, din tradiţia modernismului experimental sau a avangardismului; pentru cei invitaţi, limba nu reprezintă doar un mijloc de exprimare poetică, ci este substanţa poetică în sine. Demersul acestui festival nu a urmărit să favorizeze o anumită orientare în poezie, cât mai ales să acorde atenţia cuvenită limbajului poetic – atît de diferit de la ţară la ţară, de la individ la individ –, adică tocmai materiei prime a poeziei. Lecturile publice şi discuţiile au pus în lumină faptul că, dincolo de diferenţele specifice şi de multitudinea idiomurilor scrise şi vorbite, există un spaţiu mental comun poeziei europene.

            Unicitatea întâlnirilor dintre autori şi public, dintre stilurile lor poetice, diferite în sine, produce tocmai acea atmosferă singulară – dar efemeră –, în care limbajul poetic transcende graniţele lingvistice sau geografice. Or, antologia de faţă îşi propune să salveze atmosfera singulară de efemerul consubstanţial ei, să o imortalizeze şi să o redea în scris publicului care nu a avut ocazia să o trăiască pe viu.

     Aflaţi mai multe despre carte din Jurnalul Naţional.

Dinescu, la Festivalul Internaţional de Poezie "Oskar Pastior"
de Oana-Maria Bălţoc

La cea de-a doua ediţie a acestui festival va fi lansată antologia festivalului de anul trecut, apărută la Editura Art, în care sunt prezenţi autorii invitaţi la ediţia din 2007. Antologia este bilingvă şi cuprinde texte introductive semnate de H.R....

citește mai mult

Vă recomandăm şi