Jurnal trist

Jurnal trist

Katherine Mansfield

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Indisponibilă
Jurnal de tânguiri adună însemnările din ultimii ani ai lui Katherine Mansfield. Apropiindu-se, treptat, de sfârşitul vieţii, scriitoarea trece, cu luciditate, printr-un întreg proces de pregătire şi transformare. Cel mai important gând, care nu-i dă pace nici măcar o clipă, este acela de a scrie.

Jurnal de tânguiri adună însemnările din ultimii ani ai lui Katherine Mansfield. Apropiindu-se, treptat, de sfârşitul vieţii, scriitoarea trece, cu luciditate, printr-un întreg proces de pregătire şi transformare. Cel mai important gând, care nu-i dă pace nici măcar o clipă, este acela de a scrie. În ciuda bolii şi a obsesiei pe care o naşte - reumatismul care îi afectează inima, răceala care duce la pleurezie -, reuşeşte să se menţină într-o stare permanentă de creaţie. Mai mult decât atât, prietena ei, L.M., îi spune că, dacă s-ar vindeca, nu ar mai putea scrie. Iar moartea fratelui ei pe front o îndeamnă să scrie cu o şi mai mare înverşunare.

Jurnalul lui Katherine Mansfield arată o cale nesperată prin care slăbiciunea umană se transformă în puterea de a fi un mare scriitor.

Citiţi un fragment din Jurnal trist pe Liternet.

Jurnalul lui Katherine Mansfield
de Bianca Burţă-Cernat

Jurnalul lui Katherine Mansfield pune în lumină cu suficientă forţă chipul unei scriitoare neobişnuite, răvăşite de întrebări şi de îndoieli, mereu mirate în faţa spectacolului vieţii. Al vieţii convertite în literatură.

citește mai mult

Vă recomandăm şi