Vezi statistica

Primăvara la Roma a doamnei Stone

Tennessee Williams

Preţ: 28 80 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Primul roman al lui Tennessee Williams

Karen Stone și-a pierdut și cariera, și soțul. La cincizeci de ani, tot ce-i mai rămâne de făcut e să se plimbe fără țintă pe străzile Romei sărăcite de război, curtată de nobile scăpătate care vor să-i „procure” bogatei văduve din America tineri italieni cu care să-și petreacă a doua parte a noii ei vieți. Prinsă între forța propriilor dorințe și frica de a nu pierde demnitatea de suprafață a vieții sale anterioare, fosta actriță se vede purtată dintr-o derivă în alta în acest impecabil studiu asupra degradării.


Primul roman al lui Tennessee Williams nu are deci nimic dintr-un debut literar. Primăvara la Roma a doamnei Stone păstrează aceeași mână sigură ca-n piesele care l-au făcut celebru, același ochi pentru disfuncțional și pentru instabilitate, aceeași abilitate de a pătrunde în spatele vălului de respectabilitate socială pentru a găsi drama și durerea.

 

 

„Splendid scrisă, precisă, scurtă, completă și frumoasă.”

                                                             Gore Vidal

 

„O realizare sclipitoare.”

     The Washington Post

Primavara la Roma a doamnei Stone – Tennessee Williams, la fel de bun si atunci cand nu scrie piese de teatru
de Adriana Gionea

Primăvara la Roma a doamnei Stoneva fi o revelaţie pentru cei ce-l asociau peTennessee Williams(doar) cu piesele de teatru sfredelitoare, în care trăirile bulversante ale personajelor îşi înfigeau gheara în conştiinţa spectatorului până îl lăsau cel...

citește mai mult

Vă recomandăm şi