Paradis
  • Paradis

Paradis

Toni Morrison

Preţ: 21 75 lei
Preţ vechi:   29 lei -25%
Disponibilitate: Stoc limitat
Votează cartea:
Considerată una dintre cele mai originale şi puternice cărţi ale autoarei de Nobel Toni Morrison, Paradis este un cub rubic în care dincolo de culoarea pielii se ascund nenumărate jocuri politice, sociale, emoţionale.

Ruby - un orăşel fictiv din Oklahoma, întemeiat de oameni de culoare, mândri, de rasă pură, pentru care eliberarea din sclavie a fost doar începutul unei lungi peregrinări dureroase, în timpul căreia şi-au dat seama că există şi altă ierarhie socială, bazată pe gradaţiile de culoare a pielii.

La periferia oraşului, clădirea stranie a Mânăstirii adăposteşte un grup de femei care, prin felul lor independent şi nonconformist de a fi, par să ameminţe echilibrul fragil al comunităţii. Semnele rele încep să se adune pentru locuitorii din Ruby, liniştea e tulburată de evenimente neobişnuite şi, încetul cu încetul, tensiunea dintre cele două tabere devine dramatică.

Oare ce se va întâmpla cu Paradisul lor? 

O nouă capodoperă care îţi taie răsuflarea, explorând conflictele religioase, culturale şi rasiale din societatea americană. (Elle)

Morrison nu are egal în ce priveşte demascările şi noile deschideri create în ficţiunea americană. (Independent)

Un roman profund şi serios, de o neaşteptată frumuseţe. (Harpers & Queen)

Paradis este cea mai ciudată şi originală carte scrisă de Morrison. Detonează simbolic unul dintre miturile legate de rasă, într-un volum une Morrison atinge perfecţiunea. (New Yorker)

Află mai multe despre carte de aici.

Citeşte mai multe despre carte pe BookMag.


 

Probleme în „Paradis“. Toni Morrison
de Costi Rogozanu

Toni Morrison are o singură mare luptă de dus: lupta cu percepţiile. Prima bătălie, cea cu percepţia rudimentară de „scriitoare de culoare, de origine afro-americană care a luat Nobelul". Într-un interviu, Morrison vorbea despre un roman al său, A Me...

citește mai mult

Un posibil Paradis cu Toni Morrison
de Mădălina Georgescu

Paradise romanul pe care Toni Morrison l-a scris după ce a luat Premiul Nobel pentru literatură, în 1993. E greu să nu fii curios cum scrie cineva care a obţinut premiul ăsta, ştiind în plus că a mai fost şi prima scriitoare afro-americană care a r...

citește mai mult

Vă recomandăm şi