Jumătate de viaţă
  • Jumătate de viaţă

Jumătate de viaţă

V. S. Naipaul

Preţ: 10 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Premiul Nobel pentru Literatură

Jumătate de viaţă spune povestea captivantă a lui Willie Chandran. Rezultatul unei căsătorii nefericite între o mamă dintr-o castă inferioară şi un tată mereu în dezacord cu viaţa, Willie îşi doreşte cu inocenţă să găsească ceva care să îl plaseze atât în lume, cât şi în afara ei. Târât din India în Anglia, în comunităţile boeme de imigranţi din Londra postbelică, reuşeşte în sfârşit să-şi dea seama că există şansa de a se împlini abia în prima sa experienţă de dragoste.

Prin viziunea amuzantă şi sensibilă a jumătăţilor de vieţi trăite în tăcere departe de centrul lumii, romanul plin de graţie al lui V.S. Naipaul aduce o lumină unică asupra aspectelor esenţiale ale istoriei noastre comune.

„O poveste superbă... Cu o inteligenţă şi o subtilitate de care puţini scriitori sunt capabili, Naipaul a construit o lume întunecată a privaţiunilor şi suferinţei, din care, paradoxal, cititorul nu îşi doreşte să scape.”

Daily Mail

„Textul este limpede şi seducător, astfel încât realizezi că citeşti o capodoperă abia după ce ai intrat adânc într-o poveste dramatică care se întinde peste continente.”

Irish Times

Jumătate de viaţă demonstreză încă o dată că Naipaul este un maestru al preciziei, profunzimii, subtilităţii şi complexităţii.”

Sunday Times

Află mai multe despre V. S. Naipaul pe LaPunkt.ro

Jumătate de viață, de V.S. Naipaul
de Cristina Petrescu

Coperta a patra ne ademenește: “Jumătate de viaţă de V.S. Naipaul spune povestea captivantă a lui Willie Chandran…” și ne simțim obligați să subliniem că această apreciere este o gogoașă sfruntată. Povestea jumătății de viață a lui Willie (William So...

citește mai mult

Vă recomandăm şi