caută: Caută

colectie: Serie de autor Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal (1914-1997) este unul dintre cei mai importanţi scriitori cehi ai secolului XX. Multă vreme, cărţile sale au circulat în samizdat, fiind celebre ediţiile particulare şi bibliofile ale volumelor sale. Cuceriţi de umorul savuros al operei sale, cititorii au făcut ca, chiar din timpul vieţii sale, vânzările cărţilor lui să depăşească cifra de trei milioane de exemplare numai în Cehoslovacia. 

Deşi a fost absolvent de drept al Universităţii Carolina din Praga, unde şi-a susţinut şi teza de doctorat, Hrabal a lucrat în cele mai diverse domenii, adeseori mărturisind că, prin practicarea acelor meserii, a obţinut informaţiile necesare pentru a da viaţă unor personaje din cele mai diverse. Câteva dintre meseriile practicate de Bohumil Hrabal: muncitor la Căile ferate, telegrafist, impiegat de mişcare, agent de asigurări, comis voiajor, ambalator de hârtie etc.

Câteva dintre cărţile sale au fost ecranizate, filmele cunoscând, la rândul lor, un succes răsunător.

A murit la 83 de ani căzând de la etajul al cincilea al unui spital, în timp ce încerca să hrănească porumbeii.

alte colectii >

8 titluri în această colecţie ART

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.