caută: Caută

Guy de Maupassant

Guy de Maupassant

Guy de Maupassant (1850-1893), scriitor francez, admirator şi prieten al lui Flaubert, îşi publică prima nuvelă, Boule-de-Suif (Bulgăre de seu) în celebrul manifest al naturalismului Les Soirées de Médan (1880). Scrie nuvele şi povestiri în care evocă viaţa ţăranilor normanzi, a micilor-burghezi, povestind diverse aventuri amoroase sau halucinaţiile nebuniei: La Maison Tellier (1881), Les Contes de la bécasse (1883), Le Horla (1887). Maupassant este şi autor de romane: Une Vie (1883), Bel-Ami (1885).

În ultimele sale scrieri fantastice (printre care Le Horla), tema morţii este din ce în ce mai pregnantă. În 1892, încearcă să se sinucidă, dar moare un an mai târziu, învins de boală. Maupassant rămâne un autor important, având o influenţă de nedezminţit asupra literaturii franceze.

 

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.