caută: Caută

Le Clézio

Le Clézio

„Jean-Marie Gustave Le Clézio este un autor al noilor frontiere, al aventurilor poetice şi al extazului senzual, un explorator al umanităţii dinăuntrul şi din afara civilizaţiei dominante." (Motivaţia Academiei Suedeze).

J.M.G. Le Clézio (n. 13 aprilie 1940) a scris peste 40 de lucrări: romane, povestiri, nuvele şi eseuri. A început să scrie la frageda vârstă de şapte ani. Şi-a făcut studiile la Bristol University, University of London şi Institut d'Études Littéraires din Nisa.

A debutat cu romanul Procesul-verbal (1963), pentru care a primit, la doar 23 de ani, Premiul Renaudot.

A predat la o universitate budistă în Thailanda, la University of Mexico, la Boston University, la University of Texas, Austin, şi la University of New Mexico, Albuquerque. Din 1969 până în 1973, Le Clézio a trăit cu indienii Embera în Panama, experienţă care i-a schimbat viaţa. Apoi şi-a împărţit existenţa între Mauritius, SUA şi Franţa, călătorind în Nigeria şi în Japonia şi publicând traduceri ale textelor sacre mayaşe. În prezent, trăieşte în Mexic şi Franţa.

alti autori >

6 titluri publicate

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.