Lansarea volumului Gottland, de Mariusz Szczygieł, în cadrul Bookfest 2014

29 mai 2014
Editura Art și Institutul Polonez vă invită la evenimentul de lansare a volumului de reportaje Gottland, semnat de Mariusz Szczygieł. Lansarea va avea loc duminică, 1 iunie, de la ora 15:00, la standul Institutului Polonez (pavilionul C4) din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest.
Invitați: Bogdan Ghiu, E.S. Jiří Šitler, Ambasadorul Republicii Cehe în România, E.S. Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone în România
Moderator: Laura Albulescu
gotland-tipar
 
Gottland este o colecție splendidă de reportaje literare despre Cehoslovacia secolului trecut, trecând dincolo de stereotipuri culturale și surprinzând unicitatea spiritului ceh prin prisma unor personaje excepţionale: actrița Lída  Baarová, femeia care l-a făcut pe Goebbels să plângă, sculptorul Otokar Švec, autorul celei mai mari statui a lui Stalin din lume, care-a decis să-și ia viața înainte să-și termine creația, o nepoată a lui Franz Kafka, care a cultivat anonimatul, cântăreața Marta Kubišová, căreia regimul comunist i-a interzis să cânte timp de 20 de ani, ștergându-i toate înregistrările din arhivele radio, legendarul fabricant de pantofi Tomáš Bata, care-a întemeiat un oraș pe care l-a controlat în totalitate, scriitorul Eduard Kirchberger, care s-a reinventat și a devenit Karel Fabián și mulți alții.
"Aceasta nu este o carte, este o bijuterie." (Le Figaro)
"Poveşti halucinante, amuzante şi neliniştitoare." (Libération)
"O călătorie emoţionantă, tragică, dar  şi distractivă." (La Repubblica)
"Avem ocazia să vedem adevăratul comunism." (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

"O carte inteligentă şi pasionantă." (Adam Michnik)

Vă recomandăm şi