Vladimir Sorokin se numără printre finaliştii Premiului Man Booker Internaţional

22 februarie 2013
Sorokin Vladimir
Vladimir Sorokin, autorul volumului Inimile celor patru, apărut la Editura Art în 2008, se numără printre cei zece finalişti ai Premiului Man Booker Internaţional 2013. Opera scriitorului rus a fost tradusă în peste 20 de limbi, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori ruşi contemporani. A fost publicat mai întâi în Occident, în ţara sa fiind editat abia după ce în Germania, de exemplu, se scriseseră două teze de doctorat despre cărţile sale.
În 2011, Vladimir Sorokin a fost laureatul Premiului Marea Carte şi, în 2001, al Premiului Booker Rusesc şi al Premiului Andrei Belîi pentru „servicii deosebite aduse literaturii ruse”.
Premiul Man Booker Internaţional este în valoare de 60 000 de lire sterline şi se acordă o dată la doi ani pentru întreaga operă a unui scriitor în viaţă. Numele celorlalţi scriitori nominalizaţi la această ediţie poate fi aflat de aici.
Câştigătorii vor fi desemnaţi pe data de 22 mai, într-o ceremonie care va avea loc la Londra.
Inimile celor patru
Literatura rusă contemporană ne-a obişnuit cu scene atroce, dar nici un alt autor n-a mers atât de departe ca Vladimir Sorokin. Inimile celor patru (1993) este textul în care Sorokin experimentează mai mult ca oricând, punând la încercare rezistenţa hârtiei, dar şi a personajelor de hârtie, sângele lor înroşind complet atmosfera cărţii; poate cel mai sângeros roman realist pe timp de pace.
Traducere din limba rusă de Mihail Vakulovski
paperback, 186 p, 130x200
ISBN 978-973-124-236-1
Vă recomandăm şi