Romanul Bel-Ami, de Guy de Maupassant, a fost ecranizat

20 februarie 2012

Celebrul roman al lui Guy de Maupassant, Bel-Ami, apărut la Editura Art, a fost ecranizat de curând de către regizorii Declan Donnellan şi Nick Ormerod. Romanul a fost  adaptat pentru marile ecrane de către Rachel Bennette.
Este de aşteptat ca filmul să fie un mare succes nu numai datorită subiectului, care continuă să fie actual şi incitant, ci şi datorită distribuţiei de excepţie. Rolul lui Georges Duroy este jucat de Robert Pattinson, cel al Clotildei de Marelle, de Christina Ricci, cel al Madeleinei Forestier, de Uma Thurman, iar cel al Virginiei Walters, de Kristin Scott Thomas.
Premiera filmului în cinematografele din România va avea loc pe data de 2 martie 2012.
Vezi trailer-ul filmului aici.
Povestea tânărului funcţionar George Duroy, din perioada în care locuieşte în mansarde mizere, până în cea în care este primit în cele mai luxoase apartamente ale Parisului celei de-a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea, este cea a şantajului şi a oportunismului, dar şi a seducţiei. Nimic nu îi stă în cale acestui tânăr care se foloseşte de sex şi de femei pentru a parveni. Dar drumul nu este niciodată atât de uşor, aşa că şi George Duroy se vede confruntat cu o situaţie din care numai cu ajutorul unei schimbări mai poate scăpa de sărăcie.

Vă recomandăm şi