#Bestsellers. Cărțile care au salvat anul 2020

12 ianuarie 2021
#Bestsellers. Cărțile care au salvat anul 2020

Anul 2020 a fost salvat de cuvinte. De milioane, trilioane de cuvinte. Incredibil de puternice sau molcome și prietenoase, ne-au învăluit într-o mantie protectoare. Și-au făcut bine treaba. Acum suntem mai curajoși, mai buni și mai răbdători. Ne-au dat energie, putere și entuziasm. 

Iată care au fost cele mai căutate cărți pentru adulți în 2020. 

 

Top 3 Editura Grafic

Continuările de serie au fost la mare căutare în 2020. Astfel, Batman. Orașul bufnițelor, Sandman. Casa păpușii și volumul doi al seriei Saga au fost cele mai citite titluri anul trecut. 

Vezi aici care sunt celelalte bestselleruri Grafic în 2020.


      

 

Top 3 Editura Paladin

La Editura Paladin, SF-ul a fost cel mai căutat gen literar în 2020. Cel de-al treilea volum din seria Metro - Metro 2035, de Dmitri Gluhovski - a fost încă de la începutul anului printre preferate. Pe locurile doi și trei în topul bestsellerurilor se află două volume clasice din seria SF Fundația, de Isaac Asimov: Fundația V. Fundația și Pământul, respectiv Fundaţia I. Fundația.

Vezi aici care sunt cele mai citite 20 de titluri Paladin în 2020.

 

 

Top 3 Colecția Sapiens

În colecția de non-ficțiune a Editurii ART pe primul loc regăsim biografia scrisă de Candace Fleming, Familia Romanov. Asasinat, revoluție și prăbușirea Rusiei imperiale. Pe următoarele locuri, printre preferințele cititorilor se află Vincent și Theo. Frații van Gogh, de Deborah Heiligman și Viața secretă a cadavrelor, de Mary Roach.

Vezi aici care sunt cele mai îndrăgite cărți Sapiens în 2020.


    

 

Top 3 Colecția musai

Podiumul colecției musai a Editurii ART este revendicat integral de scriitorul suedez Fredrik Backman cu bestselleruri mai vechi sau mai noi. Pe primul loc se află Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, locul al doilea este ocupat de Oameni anxioși (cel mai recent roman al autorului), iar pe locul trei regăsim povestea care l-a făcut celebru: Un bărbat pe nume Ove. Toate cele trei romane sunt traduse din limba suedeză de Andreea Caleman.

Vezi aici care sunt cele mai îndrăgite cărți musai în 2020.

    

 

Top 3 Editura ART

Invitaţia la vals de Mihail Drumeș este unul dintre cele mai apreciate romane ale literaturii interbelice, iar în cei aproape nouăzeci de ani scurși de la prima sa apariție, în 1936, a fost publicat în zeci de ediții. Așadar, nu este un lucru de mirare faptul că deține primul loc în topul preferințelor cititorilor în anul care a trecut. 

Două povești răvășitoare - o retrospectivă autobiografică și un roman distopic - ocupă locurile doi și trei. Mai este oare acesta un om? de Primo Levi, una dintre cele mai valoroase lucrări ale literaturii secolului XX, și Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, un roman-cult care reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un bestseller.

Vezi aici care sunt cele mai îndrăgite cărți ART în 2020.

   

 

Pe blogul Arthur poți vedea și care au fost cele mai citite cărți pentru copii în anul care a trecut.

Recomandări (275) Interviuri (54) Noutăți (87) Artstagram (16) Titluri în focus (168) Evenimente (88) Cartea în 3 minute (5) Topuri (17) Școală (7) Artstagram 4 (7) Concursuri (62) Comemorări (6)
Concurs Ziua Cărții – Editura Art 23 aprilie 2024
REGULAMENT OFICIAL DE PARTICIPARE LA CAMPANIA „Concurs Ziua Cărții – Editura Art” 23 – 24 aprilie 2024 SECȚIUNEA 1. ORGANIZATORUL CAMPAN...
Mai multe
Un Indiana Jones al cărților, despre „Catalogul cărților naufragiate”, de Edward Wilson-Lee
Un Indiana Jones al cărților, despre „Catalogul cărților naufragiate”, de Edward Wilson-Lee de Laura Câlțea 22 aprilie 2024
Poate lucrul cel mai surprinzător al volumului Catalogul cărților naufragiate. Fiul lui Columb și aventura bibliotecii universale, de Edward Wilson-Le...
Mai multe
„Armistițiul”, o nouă carte de Primo Levi în colecția Cărți cult
„Armistițiul”, o nouă carte de Primo Levi în colecția Cărți cult de Oana Purice 11 aprilie 2024
„Numărul tatuat pe braț mă ardea atunci ca o rană” – aceasta a fost prima reacție a lui Primo Levi atunci când, în drumul spre casă, a trecut prin Ger...
Mai multe
Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART