Grupul Editorial ART

       Grupul Editorial ART s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. În prezent, Grupul Editorial ART a dezvoltat patru imprinturi dedicate unor categorii de public diferite.


       Editura Arthur se adresează copiilor cu vârste între 0-14 ani și este în acest moment cel mai important imprint pe piața de cărți pentru copii, publicând atât titluri clasice, cât și cărți premiate cu medaliile Newbery, Caldecott sau recompensate cu distincția Christian Andersen. De asemenea, editura Arthur publică cele mai bine vândute și apreciate serii internaționale– Jurnalul unui puștiHarry Potter, Însemnările unei puștoaice și altele. În același timp, suntem una dintre puținele edituri de profil care încurajează și susține literatura autohtonă. În acest sens, derulăm proiecte editoriale – colecția Cărțile mele – unde reușim să reunim cei mai importanți autori români, care să-și îndrepte atenția prin texte scurte asupra publicului tânăr. Printre autorii care semnează în antologiile Cărțile mele se numără:Simona Popescu, Laura Grünberg, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Doina Ruști, Mircea Cărtărescu, Paul Cernat și alții. De asemenea, în colecția Cărțile mele îi publicăm pe cei mai talentați copii. Tot în această direcție am dezvoltat concursul de manuscrise Trofeul Arthur, care se află în acest moment la cea de a V-a ediție.


      Editura Youngart este continuarea firească a demersului de formare a publicului început prin intermediul Editurii Arthur și se adresează adolescenților și tinerilor. Selecția de titluri cuprinde cărți clasice și bestselleruri contemporane, cărți care beneficiază de cele mai înalte distincții în domeniu.


      Editura Paladin se concentrează asupra genurilor populare, apreciate de milioane de cititori în întreaga lume: Fantasy, Sci-fi, Noir și Crime.


      Editura ART și-a impus imaginea eleganței, a lecturii de plăcere, a lecturii ca stil de viață. Selecția de titluri este foarte atent construită, cu o gamă largă de genuri abordate, de la clasici ai literaturii, la texte teoretice și colecții originale de literatură autohtonă.