Tarantino trece pe hârtie

de Alexandra Olivotto acum 8 ani

Scenariul filmului „Ticăloşi fără glorie" va fi la dispoziţia cititorilor români în această săptămână. Editura Art publică un volum de aproape 300 de pagini, în care scrisul lui Tarantino îşi dezvăluie toate tainele.„Schema s-a repetat şi cu «Ticăloşii fără glorie». În scenariu veţi da peste o bulă de text parcă decupată din benzile desenate. Un narator imaterial care începe să vorbească din senin. Imagini alb-negru care amintesc de venerabilele filme franţuzeşti. Un filtru roşu ca sângele.
taguri

Flashback-uri. Până şi titlul este preluat - cu tot cu ortografia greşită -, dintr-un film de război italian din 1978", susţine scriitorul David L. Robbins, în prefaţa originală a cărţii „Ticăloşi fără glorie", care conţine scenariul lungmetrajului omonim de Quentin Tarantino.

„Scenariul aminteşte, de asemenea, de filmele clasice de propagandă ale lui Leni Riefenstahl şi ale lui Joseph Goebbels. Îi surprinde, în treacăt, cu privirea pe Hitler şi pe Churchill, trece printr-un cinematograf franţuzesc pe timp de război şi apoi înregistrează de aproape ororile luptei corp la corp şi mania răzbunării", adaugă prozatorul.

Distribuţia lungmetrajului selectat la Cannes şi ultra-premiat îi include pe Brad Pitt, Diane Kruger, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth şi Daniel Brühl. „Ticăloşii fără glorie" sunt un grup de soldaţi evrei americani, o forţă de elită dedicată scalpării naziştilor, care se implică şi într-un complot al cărui scop e asasinarea lui Hitler.

Citiţi mai departe aici.

Vă recomandăm şi