Soră-ta e copac, deal with it!

de Anca Zaharia acum 1 an

Da, titlul spoiler-ește deja cartea, vor mai urma spoilere (nu grave, zic eu), așa că nu citi recenzia mea cu hatereală dacă crezi că vei dori să citești cartea Vegetariana curând.

Începem cu bunele: îmi place titlul – simplu, sugestiv, „cuprinzător”. Less is more, asta se aplică și în acest caz. Coperta îmi place – m-am uitat la coperțile aceleiași cărți de la edițiile în alte limbi străine și cred că asta cu umbra unei femei înconjurate de niște plante e cea mai sugestivă, totuși suficient de „cuminte” încât să nu dea spoilere fără vrere.

Colecția musai a celor de la editura Art, din care face parte și Vegetariana – super idee, abia aștept să văd ce mai intră în colecția asta. Deocamdată sunt doar Vegetariana și Luminătorii, roman de Eleanor Catton. Toate cărțile cool, la modă, ce au câștigat premii importante în ultimii ani se pare că se vor regăsi în noua colecție a celor de la Art. Și mă bucur.

Modul în care este structurată cartea este interesant și prietenos – vezi bucăți de subiectivism din care, poate, dacă vrei și știi cum, poți alcătui ceva obiectiv, o poveste pe care să ți-o spui tu singur pe lângă cea din carte pentru a înțelege mai bine ce și cum și mai ales de ce. Spoiler: nu există musai un de ce. Iar asta contribuie la misterul ce caracterizează acțiunea.


Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi