Regina-Zapezilor

de Violeta-Loredana Pascal acum 5 ani

"Smulge-te din infern si in cadere te vei opri pe acoperisul cerului" spune Djuna Barnes in "Padurea din noapte". Acesta este citatul pe care il vedeti atunci cand deschideti "Regina-Zapezilor". Urmeaza apoi o "Nota preliminara" a autoarei in care este infatisat procesul indelungat care a dus la scrierea acestui roman. A fonst inceput cu drag, continuat cu pasiune, lasat la o parte din durere si regasit dupa ani. "Mi-am reamintit de Leonardo Villalba cu o sfasietoare nostalgie, ca atunci cand ai nevoie de sprijinul unui prieten caruia i-ai pierdut urma." (pp 7-8)

Apoi incepe povestea structurata in trei parti, a doua fiind dedicata jurnalelor lui Leonardo. O carte care aduce incet-incet in fata cititorului personaje diverse care isi regasesc drumul unul spre celalalt intr-o poveste care pare foarte vie, cu oameni pe care ii simti foarte aproape.

Romanul il urmareste pe Leonardo Villalba care, atunci cand iese din inchisoare, constata ca viata asa cum o stia se incheiase. Ajunsese la inchisoare din cauza unor probleme cu drogurile, iar cand iese afla ca parintii i-au murit. Incepe o indelunga "purificare", o lupta cu demonii trecutului care apar in vise, care nu ii dau pace. Leonardo insa se vindeca, incet-incet, iar lumea lui prinde din nou contur. O tanara scriitoare este persoana care detine in prezent vila in care el si-a petrecut copilaria. In incercarea de a trece peste trecut, Leonardo reuseste sa isi construiasca un prezent si un viitor.

Finalul este emotionant, iar legatura cu gheata, cu zapada, de asemenea. Va voi lasa sa il descoperiti insa chiar voi si sa il cunoasteti astfel mai bine pe Leonardo si pe apropiatii lui din aceasta poveste cu multa emotie care se petrece pe meleaguri indepartate.

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi