Picanterii sexuale din viețile a cinci scriitori

de Eli Bădică acum 1 an

Acum câteva zile am dat peste o carte care se numește ”The secret lives of great authors” (Viețile secrete ale marilor autori). Evident, din curiozitate, mi-am aruncat un ochi peste ea. Și, deși cam colorată pentru gustul meu și plină de chenare și informații banale (cum ar fi semnele zodiacale ale autorilor), mi-au plăcut multe lucruri pe care le-am citit acolo.

De la dependențe de tot felul (sexuale, legate de droguri, cleptomanie etc.) până la povești despre certurile dintre scriitori, citate din discursurile lor, curiozități de trivia sau viața de zi cu zi a unor autori, cartea lui Robert Schnakenberg este amuzantă și interesantă pentru oricine se întreabă, de exemplu, dacă e adevărat că Salinger obișnuia să-și bea urina (habar n-aveam!) sau că JRR Tolkien doarme în baie deoarece soția lui nu-i suportă sforăitul.

Una peste alta, n-am idee cât de reale sunt lucrurile relatate în carte sau ce bibliografie a folosit autorul cu pricina. Totuși, faptul că în paginile sale amintește despre viața sexuală a multor autori mi-a dat ideea să scriu acest material :).

Nu, viața scriitorilor nu este plictisitoare sau lipsită de evenimente ori picanterii. Am ales cinci nume mari din literatura universală și le-am discutat, pe scurt, obsesiile și preferințele în ceea ce privește actul sexual (folosind atât cartea lui Schnakenberg, cât și alte surse) – primele care mi-au atras atenția, recunosc.


Citește în continuare pe www.bookaholic.ro.

Vă recomandăm şi