„Nu-ţi lua faţă de prost. Te halesc ospătarii dintr-o privire.” VEZI cum supraviețuiești în Centrul Vechi al Capitalei

de Ramona Tomescu acum 5 ani

Istoria loisir-ului bucureștean, bârfe locale, obiceiuri culese „la firul ierbii" și esențiale sfaturi de supraviețuire în jungla urbană, toate se regăsesc în volumul „Lipscani. Ghidul turistic și de chefuri" al lui Eugen Istodor, apărut la Editura ART și lansat în localul Malagamba, unul dintre locurile de pierzanie din Centrul Vechi al Capitalei.

Ghidul lui Eugen Istodor e rezultatul câtorva luni petrecute în centrul istoric al Bucureştiului, unde, cu un buget modest, s-a oprit în toate barurile, cafenelele, restaurantele, cârciumile și crâşmele.

„Am mîncat şi am băut, am testat ca ambianţă-toaletă-mîncare-băutură toate crîşmele din Lipscani," spune autorul. „Cu o sumă minimă am luat la rînd restaurante şi baruri şi le-am clasificat. Cheful caracterizează cîrciumăria: azi e bine în acelaşi loc în care ieri a fost dezastru. Cheful caracterizează istoria Lipscaniului."

Iată ce sfaturi are Eugen Istodor pentru cei care vor să aibă o relaţie bună cu Bucureştiul Lipscanilor:

„Nu veni beat sau mâncat! Fă-te „pinguin" la faţa locului. Bucură-te de amestecătura de stiluri, paragini, alcooluri, bucate.

„Nu-ţi lua faţă de prost. Te halesc ospătarii dintr-o privire."

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi