Hipster Hitler sau Auschwitz-ul umorului

de Răzvan Firescu acum 4 ani

Update 26.05.2014: Am vorbit cu un prieten duminica (25.05.2014) despre această carte şi i-am zis că m-a scos din sărite şi că nu am priceput nimic din ea şi că nu am râs deloc. Prietenul ia cartea în mână, se apucă să citească şi, minune, începe să râdă… Am rămas siderat. Şi l-am întrebat ce naibii vede de râs că eu nu văd nicio legătură care să mă facă să râd între acest Hitler şi Hipsteri. Concluzia lui a fost dezarmantă:

- Măi, această carte şi aceste web comics-uri nu sunt pentru oameni care citesc şi cu pretenţii la umor. Sunt pentru cei care butonează net-ul tot timpul, se lovesc de hipsteri pe stradă şi au o vagă idee despre nazism. În locul lui Hitler putea să fie orice altă figură istorică sau din lumea mass-media, doar că Hitler este mai interesant şi poate foarte uşor să cadă în sfera hipster datorită mustăţii, a vegetarianismului şi arianismului. Putea la fel de bine să fie şi George Clooney, dar ăsta este încă în viaţă şi nu e neapărat amuzant să faci bâză de un tip care încă e pe Pământ.

- OK, am înţeles de ce au făcut legătura cu Hitler, dar care-i faza cu hipsterii? Cine-i urmăreşte atât de îndeaproape şi dă atâţia bani pe ceea ce fac ei? Sunt la fel de deranjanţi ca şi cocalarii?

- Sunt tot un fel de cocalari şi ei. De hipsteri e la modă să te iei aşa cum acum câţiva ani a fost la modă să te iei de EMO. Mai ales că foştii EMO sunt hipsterii maturizaţi de azi. Deci, un grup la îndemână care este enervant pentru că vrea să iasă în evidenţă cu orice preţ.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi