Cartea Săptămânii: Ce-am pierdut în foc

de Ruxandra Alionte acum 5 luni

Ce-am pierdut în foc, colecția de povestiri semnată de Mariana Enriquez, este un exemplu perfect de noutate literară ce reușește să te facă să te confrunți direct cu întâmplări pe care obișnuiești să le ascunzi inocent zi de zi.

Este un model reprezentativ de caz literar care ne arată în profunzime exact ceea ce pierdem din vedere atunci când încercăm să negăm existența laturilor întunecate ale societății.

Povestirile ne reamintesc cât de greu ne este să ne ascundem în carapacea noastră atunci când nedreptățile se desfășoară rând pe rând chiar sub ochii noștri. Este cu atât mai dureros cu cât scriitura Marianei Enriquez are puterea de a ne intra sub piele și de a se infiltra, definitiv, în țesăturile noastre psihologice.

La limita dintre ficțiune și psihoză, dintre real și imaginar, cele 12 povestiri din Ce-am pierdut în foc plasează cititorul în mijlocul Argentinei măcinate de sărăcie, corupție, violență și tulburări sociale. Bineînțeles, analiza poate fi extrapolată la o mulțime de alte națiuni, principalele evenimente expuse fiind, din nefericire, atât de familiare multor altor popoare. Acțiunea fiecărei povestiri relatează dur aspecte pe care le digerăm cu greu în mod normal, fapt ce a contribuit în mod fundamental la succesul cărții Marianei Enriquez.


Citește în continuare pe carteadelaora5.ro.

Vă recomandăm şi