Dama cu camelii
  • Dama cu camelii

Dama cu camelii

Alexandre Dumas - fiul

Preţ: 11 25 lei
Preţ vechi:   15 lei -25%
Disponibilitate: Stoc limitat
Votează cartea:
Ce are special acest roman, ce-l face să reînvie pentru cititorul contemporan?
  • Publicată în ianuarie 2014
  • paperback, 228 p
  • Înalţime: 20,5 cm, lăţime: 12,5 cm, grosime 1,5 cm, greutate 190 g
  • ISBN 9786067100426
  • Colecţie: Biblioteca pentru toți

Dama cu camelii se află printre marile romane de dragoste ale lumii, unul dintre acele romane care îşi cuceresc publicul la momentul apariţiei şi cunosc totodata o posteritate fertilă, emanând un fel de aură care le readuce mereu în atenţia cititorilor. Ce are special acest roman, ce-l face să reînvie pentru cititorul contemporan?

Dama cu camelii este primul roman de succes al autorului Alexandre Dumas-fiul care, până la publicarea acestuia, a stat mai mult în umbra tatălui. Succesul se datorează poveştii care în ciuda schimbărilor de mentalitate, rămâne totuşi actuală prin subiectul abordat, acela al unei iubiri interzise.

Cartea s-a bucurat de multe ecranizări, în rolurile protagoniştilor fiind distribuiţi actori precum Greta Garbo şi Robert Taylor (în pelicula realizată în 1936) sau Linda Batista şl Alberto Molinari (într-un remake actual).

Ce-l face să traverseze epoca şi ramână proaspăt la lectură?

Faptul etern al unei iubiri care nu se poate ămplini, prin urmare o iubire tragică? Pe muchie de cuţit, această iubire devine mai intensă, mai dramatică decât orice iubire ameninţată sau interzisă.  

În cele din urmă, acest roman ne propune un personaj excepţional, iar titlul său invocă, prin eufemismul misterios care recomandă cumva poetic cuurtezana, şi o aură ce oferă, dincolo de numele de scenă, marca unei individualităţi, exerciţiul unei singularităţi tragice, a unei iubiri care rămâne fixată în mica noastră bibliotecă de fantasme memorabile. --  Angelo Mitchievici


Alexandre Dumas - fiul (zis și Dumas-fils, "fiul") (n. 27 iulie, 1824, Paris - d. 27 noiembrie 1895, Marly-le-Roi) a fost un romancier și dramaturg francez,fiul lui Alexandre Dumas. Pe 27 iulie 1824 se naște la Paris Alexandre Dumas fiul. Părinții săi, romancierul Alexandre Dumas și modesta croitoreasă Chaterine-Laure Labay(1793-1868), îl declară "copil din flori", cu mamă și cu tatăl necunoscuți. Este crescut de mama sa până la vârsta de 7 ani.

Pe 17 martie 1831, Alexandre Dumas își recunoaște oficial fiul. O săptămână mai târziu, îl recunoaște oficial și mama. După o luptă aprigă între părinți, fiul este luat în îngrijire de tată. În anul 1844 o întâlnește pe Marie Duplessis, care îi devine amantă și care îl va inspira în crearea personajului Marguerite Gautier, eroina romanului "Dama cu camelii". În anul 1848 este publicat romanul "La Dame aux camélias", iar autorul devine celebru.


Vă recomandăm şi