Recenzii


Ai impresia că eşti în mintea unui bolnav

acum 8 ani

Când citeşti Blecher ai impresia că eşti în mintea unui bolnav care trece aproape pe nesimţite de la luciditate la delir. Efectul este extraordinar.

Citește mai mult

Cuvinte de acces este o mostră de gândire liberă şi instructivă

acum 9 ani

Pentru Baudrillard, oamenii sunt prinşi într-o cursă de maraton căreia nu-i mai pot întrezări linia de sosire. Cuvinte de acces este o mostră de gândire liberă şi instructivă.

Citește mai mult

Istoria medicinei se completează cu istoria mentalităţilor culturale

acum 9 ani

Într-un astfel de volum, istoria medicinei se completează cu istoria mentalităţilor culturale, antropologia se întâlneşte cu istoria religiei, anatomia - cu tehnicile plastice, filizofia şi scolastica medievală - cu estetica trupului, doctrinele medicinei sociale - cu cele politice. Istoria corpului...

Citește mai mult

O carte cu caimac şi cu un zaţ fin

acum 8 ani

O carte cu caimac şi cu un zaţ fin, în care să ghiceşti câte nici nu visai.

Citește mai mult

Cartea face parte din colecţia „Dulapul îndrăgostit"

acum 8 ani

Siesta se face, în două zile la rînd, cu cărţulia asta. Şi se rîde, şi se rîde... Cartea face parte din colecţia „Dulapul îndrăgostit", cărţile acelea frumoase, cu fundiţă ca de cadou.

Citește mai mult

O voluptate a jonglării cu istoria artei

acum 8 ani

Entuziasmantă carte. O demenţă a interpretării detaliilor cum rar am văzut şi o voluptate a jonglării cu istoria artei şi cu micimea noastră umană.

Citește mai mult

Selecţia oraşelor cu cafenele antologice

acum 8 ani

Selecţia oraşelor cu cafenele antologice operată de Michel Braudeau confirmă aventura triumfală a unei băuturi care a schimbat istoria, în jurul căreia au căzut regimuri politice şi care a înspăimântat dictatori.

Citește mai mult

O carte splendidă: inteligentă, profundă şi revelatoare

acum 9 ani

O carte splendidă: inteligentă, profundă şi revelatoare. Şi, nu în ultimul rînd, ecumenică.

Citește mai mult

Nimic, aşadar, din puful de fleacuri preţioase

acum 8 ani

Bourdieu are politeţea de a-şi avertiza cititorul că, dată fiind aversiunea pe care o nutreşte faţă de genul autobiografic, pe care îl consideră mascarada vanitoasă a celor care, sub cuvânt că-şi descriu viaţa nu fac decât să-şi ridice singuri un piedestal al orgoliilor vane, dată fiind aşadar repul...

Citește mai mult

Paşii pe care i-a parcurs minunata licoare

acum 8 ani

De la etimologie şi istorie timpurie (unde a apărut, cum au ajuns «cireşele» să fie prăjite, câte tipuri de cafea există şi cum se cultivă ele ş.a.), până la paşii pe care i-a parcurs minunata licoare, braţ la braţ cu istoria - aflăm din cartea lui Braudeau un milion de lucruri legate într-un fel sa...

Citește mai mult

Despre o familie din Iugoslavia

acum 8 ani

Vom recunoaşte uşor situaţiile, limbajul, aluziile, dramele, umorul, amarul. Chiar dacă nu e, direct, despre noi. E despre o familie din Iugoslavia, dar ştim prea bine şi noi atmosfera, personajele, istoria recentă. E o desfătare!

Citește mai mult

O carte frumoasă în simplitatea şi eleganţa ei

acum 8 ani

Greu de încadrat într-un sertar clar etichetat, cartea lui Kapuściński se mişcă graţios printre zonele fluide ale autobiograficului, eseului, reportajului de călătorie, toate aşezate ca altoi peste rădăcina solidă a Istoriilor lui Herodot. O carte frumoasă în simplitatea şi eleganţa ei uşor desuetă.

Citește mai mult
Vă recomandăm şi