revista presei

Pagina: 1 2 3 4 5 .... 92>>

912 articole

O privire asupra celor diferiți
Testul psihopatului. O călătorie prin industria nebuniei  
Mădălina Kruppa scrie în cititoriferoce.weebly.com despre Testul psihopatului. O călătorie prin industria nebuniei (Jon Ronson):
"Poate că tocmai a ține morțiș să fim normali e ceea ce ne face pe toți să ne temem c-o luăm razna." Jon Ronson pornește într-o călătorie fascinantă prin lumea nebuniei, a diagnosticelor psihiatrice și a misterelor creierului uman. Totul începe cu o carte misterioasă, simbol al celor diferiți, ca ..
17 oct 2016
Citeşte mai multe...
Aventuri deosebite
Miss Peregrine 2. Orașul pustiu    
Răzvan Timar scrie în razvantimar.wordpress.com despre Miss Peregrine 2. Orașul pustiu (Ransom Riggs):
După atacul strigoilor asupra buclei lor, Jacob și copiii deosebiți aflați în grija lui Miss Peregrine trebuie să se refugieze într-o Anglie măcinată de război. Și, de parcă situația lor nu ar fi fost destul de proastă, Miss Peregrine este captivă în trupul său de pasăre și, dacă nu va fi ajutată câ ..
17 oct 2016
Citeşte mai multe...
Catherine cea indaratnica de Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică Lansare recentă    
EmM scrie în literaturapetocuri.ro despre Catherine cea îndărătnică (Karen Cushman):
Recomand cu drag cartea tuturor copiilor și adolescenților. Romanul conține multe elemente importante pentru fetițele și, nu numai, de 14 ani – dorința de a avea un prieten bun, neînțelegerile cu părinții, sentimentul că nimeni nu te poate înțelege, visul de a face ceva care să conteze în lume, prin ..
17 oct 2016
Citeşte mai multe...
New York-ul lui Paul Auster: o himeră moale și cremoasă ca un vis încețosat din care nu vrei să ieși
Trilogia New York-ului  
Anca Zaharia scrie în www.serialreaders.ro despre Trilogia New York-ului (Paul Auster):
Aș vrea să am cuvintele potrivite pentru a spune cum e Trilogia New York-ului și pentru a o face corect, să nu risc să-i fac vreo nedreptate. Cum critic literar nu sunt, ci doar cititor până-n măduva oaselor, pot doar să vă descriu cum m-a făcut să mă simt cartea asta și cât m-a bucurat să dau de ea ..
14 oct 2016
Citeşte mai multe...
„lecții de dans pentru vârstnici și avansați“ de bohumil hrabal
Lecții de dans pentru vârstnici și avansați    
Dragoș C. Butuzea scrie în chestiilivresti.blogspot.ro despre Lecții de dans pentru vârstnici și avansați (Bohumil Hrabal):
lanțul amintirilor din austro-ungaria în stilul obișnuit al scriitorului ceh, cartea de față cuprinde un monolog continuu, fără punct, ci doar cu punct și virgulă, al unui cizmar, pe nume jirka, care trece de la una la alta fără oprire, părând a vrea să spună totul dintr-o suflare, mai ales despr ..
03 oct 2016
Citeşte mai multe...
„Conceptele și istoriile lor” de Reinhart Koselleck
Conceptele şi istoriile lor
Doru Căstăian scrie în bookhub.ro despre Conceptele şi istoriile lor (Reinhart Koselleck):
„Ceea ce la nivelul realității trebuie experimentat, cunoscut și înțeles, trebuie redus la concept.” Volumul lui Reinhart Koselleck aparține unei colecții a editurii ART, care se numește „Cărți cardinale”. Pot spune că puține titluri și-ar fi putut onora mai din plin caracterizarea. Volumul, rezu ..
03 oct 2016
Citeşte mai multe...
„Aici”= atunci+acum+cândva
Aici Lansare recentă  
Cristina Stancu scrie în bookblog.ro despre Aici (Richard McGuire):
Aceasta în mod sigur nu e o recenzie convențională, care să înceapă cu un citat puternic. Nu pentru că aș fi schimbat eu subit formatul, ci pentru că volumul pe care vreau să vi-l prezint e cu siguranță o „ciudățenie”, o curiozitate de carnaval, o privire îndrăzneață asupra timpului și a transformăr ..
26 sep 2016
Citeşte mai multe...
Mecanica subtilității
Partaj Lansare recentă
Emanuel Modoc scrie în revista-apostrof.ro despre Partaj (Horia Corcheș):
Un caz aparte în literatura recentă îl reprezintă prezenţa (tot mai pregnantă) a debuturilor relativ târzii. Relevanţa autorilor acestor debuturi nu ţine atât de vârsta biologică, cât de paradigma în spatele căreia se raliază. Ajunşi în pragul vârstei mijlocii, aceşti debutanţi iau calea unui soi de ..
21 sep 2016
Citeşte mai multe...
Recenzie: Zgomotul și furia de William Faulkner
Zgomotul și furia Lansare recentă  
Georgiana Stan scrie în lorellei.com despre Zgomotul și furia (William Faulkner):
Înțeleg de ce este ridicat în slăvi acest roman, stilul de a scrie este apropiat de perfecțiune, se schimbă în funcție de fiecare personaj și se adaptează situației. Rareori am întâlnit o capacitate asemănătoare de a scrie și am apreciat-o de la început până la sfârșit (chiar și atunci când mă chinu ..
19 sep 2016
Citeşte mai multe...
Recenzie - "Absolut tot" de Nicola Yoon
Absolut tot Lansare recentă    
Addicted scrie în raftul-cartilor-vampiresti.blogspot.ro despre Absolut tot (Nicola Yoon):
Nu cred c-am auzit vreodată pe cineva spunând că nu i-a plăcut cartea asta sau că n-o recomandă, și sincer, în timp ce o citeam nu puteam să înțeleg de ce. Pentru că nu e un roman scris într-o manieră complexă sau care să aibă un stil încărcat, cu tot felul de expresii și descrieri sau niște persona ..
19 sep 2016
Citeşte mai multe...
1 2 3 4 5 .... 92>>