imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 25 lei

Nu vedeţi nimic

Daniel Arasse
 
Ştiinţa nu trebuie să fie neapărat serioasă, ţeapănă, morocănoasă. De ce, în numele unei triste ştiinţe, istoricii artei vor ca nimeni să nu râdă, de pildă, în faţa picturii?
- Publicată în octombrie 2008
- Traducere din limba franceză de Laura Albulescu
- Cu 24 reproduceri color
- paperback, 176 p, 170x220 mm
- ISBN 978-973-124-320-7
- Bestseller, Recomandată, Ilustrată
- Autor: Daniel Arasse
- Domeniu: Arte
- Tematici: album, artă, bestseller, carti ilustrate, estetic, istorie, studii interdisciplinare, teorie, umor
Despre carte Revista presei (15)

15 articole de presă

Chiar nu vedem nimic?
Florentina Bratfanof scrie în 121.ro:
Privirea nu ne mai este limpede. Ochii nu reusesc sa vada peste o tesatura de opinii deja formate, cu niste conceptii citite prin carti si insusite total fara a le chestiona, de imagini care se suprapun si care ne orbesc. Pentru ca am ajuns sa fim orbi, chiar daca ochii nostri functioneaza normal di ..
24 ian 2013
Citeşte mai multe...
La graniţa dintre veneraţie şi parodie
Adriana Gionea scrie în BookMag:
Nu vedeţi nimic dacă nu aveţi curaj să puneţi întrebări indiscrete despre tablourile venerate de critici. Daniel Arasse pune toate întrebările ţinute sub tăcere de privitorii ignoraţi de specialişti. Profesor la Sorbona, Arasse se lasă inspirat de privirile publicului pentru a vedea celebrele tablou ..
26 sep 2012
Citeşte mai multe...
La graniţa dintre literatură şi teoria artei – Giorgio Vasari şi Daniel Arasse
Silvia Dumitrache scrie în Bookaholic.ro:
Alăturarea lui Giorgio Vasari şi Daniel Arasse ar putea părea, la o primă vedere, stranie, dacă luăm în considerare distanţa în timp care îi separă pe cei doi, Giorgio Vasari plasîndu-se la începuturile constituirii teoriei şi istoriei artei, pe care Arasse le va duce, patru secole mai apoi, la un ..
07 iun 2012
Citeşte mai multe...
Nu vedeți nimic. Cea mai spectaculoasă carte de istoria artei
Mădălina Georgescu scrie în bookaholic.ro:
Pentru mine, cartea lui Daniel Arasse nu e neapărat o carte de istoria artei. I-aş spune mai degrabă o carte de eseuri despre istoria artei – 6 eseuri, pornind de la 6 imagini. Şi aş adăuga că, dacă istoria artei s-ar scrie în discursul şi dinamismul acestei cărţi, atunci numai istoria artei ..
04 ian 2012
Citeşte mai multe...
O carte care are deja două ediţii în limba română şi care se bucură de un binemeritat succes.
Cristian Pătrăşconiu scrie în Pătrăşconiu.ro:
Lucrarea lui Tiţian, alături de alte cinci picturi celebre constituie "materiile prime" "pe care un neobisnuit hermeneut al artei, Daniel Arasse, le “citeste” in maniere seducatoare." Citeşte mai departe.
24 mar 2010
Citeşte mai multe...
O carte splendidă, care se citeşte pe nerăsuflate
Nicolae Coande scrie în Gazeta de sud:
O carte splendidă, care se citeşte pe nerăsuflate, dar cu mari precauţii şi delicii estetice. Precauţii - fiindcă doreşti să înţelegi, delicii - deoarece ai vrea să nu se mai termine.
01 feb 2010
O voluptate a jonglării cu istoria artei
Eugen Istodor scrie în -:
Entuziasmantă carte. O demenţă a interpretării detaliilor cum rar am văzut şi o voluptate a jonglării cu istoria artei şi cu micimea noastră umană.
26 apr 2009
O desfătare intelectuală
Stelian Ţurlea scrie în Ziarul de duminică:
Dacă nu vedeţi nimic... Citiţi această carte admirabilă a lui Daniel Arasse şi veţi începe să priviţi cu alţi ochi pictura. Lucrarea de faţă a şi fost considerată una dintre cele mai bune apărute la noi in 2008, o desfătare intelectuală
01 feb 2009
Citeşte mai multe...
Un volum realmente savuros si foarte instructiv
Ciprian Măceşaru scrie în Şapte seri:
Un volum realmente savuros si foarte instructiv, care beneficiază de excelente condiţii grafice, cu care, de altfel, cei de la Editura Art ne-au obişnuit.
01 feb 2009
Câteva pânze înrămate
Sorin Lavric scrie în România literară:
Principalul merit al cărţii este că te atrage de partea picturii propunându-ţi un joc al inteligenţei. Aproape că îţi vine să îl verifici pe Arasse în fiecare constatare pe care o face asupra unuia sau altuia dintre tablouri. La sfârşit, indiferent că îi dai sau nu dreptate, constaţi că preţ de câte ..
01 feb 2009
Citeşte mai multe...
Totul cu o vervă, un umor şi un fel familiar de a vorbi
Ioana Pârvulescu scrie în România literară:
Cartea te învaţă să vezi acolo unde nu numai profanul, ci uneori şi iniţiatul nu vede, iniţial, mare lucru. Totul cu o vervă, un umor şi un fel familiar de a vorbi despre cele mai înalte lucruri, care fac din profesorul Daniel Arasse un fel de Leonard Bernstein al picturii.
01 feb 2009
Pur şi simplu nu ai putut să o laşi din mână
Iulian Tănase scrie în Academia Caţavencu:
Trebuie să pară cel puţin ciudat să îi spui cuiva că ai citit o carte de istoria şi teoria artei cu sufletul la gură, că pur şi simplu nu ai putut să o laşi din mână, de parcă, prin cine ştie ce mecanisme ciudate, autorul ţi-ar fi lipit cartea de mână şi de retină, şi bravo lui!
01 feb 2009
Citeşte mai multe...
Carte obligatorie pentru iubitorii de artă
Alex. Leo Şerban scrie în Dilema veche:
Nu vedeţi nimic este o carte obligatorie pentru iubitorii de artă. Odată citită, devine o carte iubită pentru toţi cei care nu consideră arta o „obligaţie profesională". Din fericire, Daniel Arasse a fost străin de aşa ceva.
01 feb 2009
Cartea anului
Alex. Leo Şerban scrie în România literară:
Pentru mine cartea anului a fost acest mic volum cu copertă neagră al istoricului de artă Daniel Arasse. Nu vedeţi nimic este, pur şi simplu, cea mai spectaculoasă carte de istorie a artei pe care am citit-o vreodată !
01 feb 2009
O carte frumoasă, amuzantă, deşteaptă
Florina Pîrjol scrie în Time Out Bucureşti:
O carte frumoasă, amuzantă, deşteaptă, plină ochi de pasiune molipsitoare. Cam cât un roman şi un album de artă la un loc.
01 feb 2009
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Omul Ilustrat Omul Ilustrat Ray Bradbury mai 2016 33 lei Omul Ilustrat Ray Bradbury Lansare recentă   Citeşte Poştaşul sună întotdeauna de două ori Poştaşul sună întotdeauna de două ori James M. Cain mai 2016 25 lei Poştaşul sună întotdeauna de două ori James M. Cain Lansare recentă    
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Lupul din umbră Lupul din umbră Tony Hillerman mai 2016 24,4 lei Lupul din umbră Tony Hillerman Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Valerie Thomas și Korky Paul sep 2016 22 lei Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Valerie Thomas și Korky Paul Lansare recentă     Citeşte Pachet David Walliams Pachet David Walliams David Walliams oct 2016 100 lei Pachet David Walliams David Walliams Set cadou    
Citeşte Animale fantastice și unde le poți găsi Animale fantastice și unde le poți găsi oct 2016 33 lei Animale fantastice și unde le poți găsi Lansare recentă     Citeşte Magia Copacului Depărtărilor Magia Copacului Depărtărilor Enid Blyton oct 2016 24,4 lei Magia Copacului Depărtărilor Enid Blyton Lansare recentă