imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 144 lei

Istoria artei

E. H. Gombrich
 
„Aproape la fel de cunoscută ca Mona Lisa, Istoria artei a lui Sir Ernst Gombrich îmbină utilul cu plăcutul.” Pierre Rosenberg, director al Muzeului Luvru, Paris (1995)
- Publicată în august 2016
- Traducere de Nicolae Constantinescu
- Ediția a doua
- paperback, 688 p, 175x245
- ISBN 978-606-710-329-8
- Bestseller, Recomandată, Ilustrată
- Autor: E.H. Gombrich
- Domenii: Arte, Cărţi ilustrate
- Tematici: artă, carti ilustrate, Istoria artei
Despre carte Revista presei (12)

12 articole de presă

5 MOTIVE PENTRU CARE CARTEA ASTA E MAI TARE DECÂT CE-AI CITIT TU ÎN ULTIMUL TIMP
Ioana Vighi scrie în hyperliteratura.ro:
De când am văzut-o, a fost dragoste la prima vedere. Nici măcar n-am deschis-o în prima fază, m-am delectat cu înfățișarea ei lucioasă, cu iz aristocratic, am pipăit-o ca un îndrăgostit ușor cretinizat. Pe copertă, faimosul și aproape fetișizatul tablou al lui Piet Mondrian, cu litere de-o șchioapă ..
29 aug 2014
Citeşte mai multe...
Istoria artei a lui Gombrich – un manual pe înţelesul tuturor
Evelina Bidea scrie în 21art.ro:
Nu sunt multe cărţi despre artă care să reuşească performanţa pe care Gombrich a reuşit-o în volumul Istoria artei, recent apărut la Editura Art într-o ediţie exemplară din punct de vedere grafic. Una dintre marile realizări ale acestei cărţi este aceea că oferă informaţiile esenţiale despre istoria ..
13 feb 2013
Citeşte mai multe...
Cărţi la Editura ART
Grete Tartler scrie în România literară:
Pasiunea lui Ernst Gombrich (1909- 2001), autor austriac - şi britanic, din a doua parte a secolului trecut - pentru marile introduceri formatoare ar putea fi legată, probabil, de propriile sale studii gimnaziale la Theresianum. În Viena atât de culturală a vremii sale (Ernst era fiul unei profesoar ..
06 feb 2013
Citeşte mai multe...
O carte de exceptie: «Istoria artei» de E. H. Gombrich
Evelina Bidea scrie în bookuria.info:
Ernst Gombrich este poate cel mai cunoscut critic de artă al tuturor timpurilor. Acesta a lucrat la Institutul Warburg din Londra, a fost profesor, dar şi director al Universităţii de Artă din Londra. Cum activitatea sa a fost una de-a dreptul excepţională, Gombrich a fost făcut cavaler în 1972 şi a ..
04 feb 2013
Citeşte mai multe...
Cărți frumoase
Cristina Manole scrie în Observator cultural:
O altă carte frumoasă-frumoasă, la propriu și la figurat, este Istoria Artei (Editura ART, 2012, traducere de Nicolae Constan­tinescu, a XVI-a ediție revizuită, adăugită și cu un nou design, după cum se precizează pe coperta patru) a faimosului profesor austriaco-britanic E.H. Gombrich. Încep cu o ..
28 ian 2013
Citeşte mai multe...
Istoria artei a lui Gombrich la Editura Art
Andreea D. scrie în Modernism.ro:
Nu numai că problemele de istoria artei sunt dezbătute într-un mod logic, cu un vocabular simplu, uşor de înţeles de către oricine, nu numai de specialişti, dar şi întreaga perspectivă asupra unui subiect atât de amplu este limpede, făcându-i uşor pe cititori să perceapă modificările esenţiale care ..
10 ian 2013
Citeşte mai multe...
Istoria artei
Nicoleta Lepădatu scrie în revista Glamour:
Gombrich îmbină cunoaşterea şi înţelepciunea cu talentul unic de a-şi exprima deschis dragostea pentru operele de artă pe care le descrie. Istoria artei îşi datorează popularitatea caracterului direct şi simplu al scrierii, precum şi priceperii autorului de a expune o naraţiune clară. Scopul său est ..
09 ian 2013
Citeşte mai multe...
Istoria artei de E.H. Gombrich
Maria scrie în vremeacartilor:
Am citit, in decursul a mai multor zile, una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata (netinand cont de subiect). Autorul, Sir Ernest H. Gombrich (n. Viena 30 martie 1909, d. 3 noiembrie 2001), a scris o carte suberba, plina de suflet, in care cuvintele bine alese in a descriu Istoria Artei as ..
09 ian 2013
Citeşte mai multe...
E.H. GOMBRICH ȘI ARTHUR DANTO: CELE MAI ÎNALTE STANDARDE ÎN ISTORIA ARTEI
Claudia Moscovici scrie în revista Hiperboreea:
Gombrich a pus în practică credința că acuratețea, logica și simplitatea sunt cele mai bunemoduri de a transmite idei despre istoria artei.Deși autorul este apreciat printre oamenii de științăpentru ultimele sale studii teoretice, The Sense of Order din 1979 și Arta si Iluzie din 1960, careprezintă ..
09 ian 2013
Citeşte mai multe...
Poveste despre artă (Istoria artei, Ernst Gombrich)
Paul Boca scrie în Art Act Magazine:
„În ceea ce privește problema de conținut, rezonanța metaforică, la nivel figurativ-narativ, a matricei linie-spațiu pune în pericol simplitatea ocolitoare a ultraspecificității inerente". Stați pe poziții, nu am găsit dulăpiorul cu prafuri magice al lui Judy Garland, ci ceva mult mai distractiv. Si ..
09 ian 2013
Citeşte mai multe...
Istoria artei pe înțelesul tuturor: metoda lui Gombrich
Evelina Bidea scrie în Bookaholic.ro:
„S-o spunem clar, de la început, «arta» nu are existență proprie. Există doar artiști." - așa își începe Gombrich Istoria artei, poate cel mai bine conceput studiu despre artă și evoluția ei. Fraza aceasta este poate cea mai potrivită pentru a vă face o idee cât se poate de limpede despre viziunea l ..
04 dec 2012
Citeşte mai multe...
Nu vă fie frică de frumuseţe
Daniel Nicolescu scrie în Igloo:
"Arta nu are existenţă proprie. Există doar artişti!. Pam-pam! Aşa se deschide Istorialui E. H. Gombrich, cu o afirmaţie abruptă, descumpănitoare, categorică, dar casantă. Aidoma ei, nenumărate altele pe întreg parcursul lucrării. Autorului nu-i e frică de judecăţi riscante, dar nici de (aparente) t ..
18 oct 2012
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Steaua Polară Steaua Polară Martin Cruz Smith mai 2016 34,4 lei Steaua Polară Martin Cruz Smith Lansare recentă   Citeşte Poştaşul sună întotdeauna de două ori Poştaşul sună întotdeauna de două ori James M. Cain mai 2016 25 lei Poştaşul sună întotdeauna de două ori James M. Cain Lansare recentă    
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Marțianul | ediție paperback Marțianul | ediție paperback Andy Weir mar 2016 22,9 lei Marțianul | ediție paperback Andy Weir Lansare recentă    
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Shiloh Shiloh Phyllis Reynolds Naylor aug 2016 24,4 lei Shiloh Phyllis Reynolds Naylor Lansare recentă     Citeşte Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Valerie Thomas și Korky Paul sep 2016 22 lei Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Valerie Thomas și Korky Paul Lansare recentă    
Citeşte Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Valerie Thomas și Korky Paul sep 2016 22 lei Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Valerie Thomas și Korky Paul Lansare recentă     Citeşte Mătușica îngrozitoare Mătușica îngrozitoare David Walliams oct 2016 33 lei Mătușica îngrozitoare David Walliams Lansare recentă