imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 22,2 lei

În cafeneaua tinereţii pierdute (hardcover)

Patrick Modiano
 
Ansamblul operei sale este încântător, în cel mai autentic sens al cuvântului: cititorul pluteşte printre paginile scrise de Modiano ca într-o poveste.
- Publicată în octombrie 2014
- Traducere din limba franceză de Constantin Abăluţă
- hardcover, 115x185
- ISBN 978-606-710-148-5
- Autor: Patrick Modiano
- Domeniu: Ficţiune
- Colectie: Serie de autor Patrick Modiano
- Tematici: atmosferă, fragmentar, identitate, nobel, Paris
Despre carte Revista presei (13)

13 articole de presă

Recenzie - În cafeneaua tinereții pierdute
Cornelia Popa scrie în serialreaders.com:
Cred că avem cu toții uneori momente când simțim că nu ne găsim locul, de parcă am trăi viața altcuiva sau ca și cum am juca un rol într-o piesă de teatru și rolul pare că nu se mai termină. E trist când durează mai mult decât ar trebui ca să-ți revii din astfel de momente, însă și mai trist e să nu ..
30 mai 2016
Citeşte mai multe...
“In cafeneaua tineretii pierdute” de Patrick Modiano
Radio România Cultural scrie în Radio România Cultural:
Cel mai recent roman al lui Patrick Modiano aparut la noi este “In cafeneaua tineretii pierdute“, tradus de Cosntantin Abaluta si publicat de editura ART in 2012. Alaturi de Beckett si Michaux, Patrick Modiano se numara printre preferatii lui Constantin Abaluta, cu care am stat de vorba la REVISTA ..
16 dec 2014
Citeşte mai multe...
DĂ-TE LA O CARTE. Radu Paraschivescu recomandă volumul „În cafeneaua tinereții pierdute”, de Patrick Modiano
Radu Paraschivescu scrie în digi24.ro:
„În cafeneaua tinereţii pierdute” este un roman care respiră parfumul boemilor ani '60 parizieni, cu bistrourile din Cartierul Latin ce găzduiesc nesfârşite întâlniri ale artiştilor şi în care timpul pare că stă în loc, suspendat într-un etern al poeziei. În această lume se refugiază Louki, aşa cum ..
16 dec 2014
Citeşte mai multe...
În cafeneaua tinereţii pierdute
Rontziki scrie în rontziki.ro:
Încercând să creeze o pânză de păianjen între posibilele trasee ale clienţilor cafenelei, cu eventualele puncte de intersecţie între drumurile lor, sau încercând pur şi simplu să salveze de la uitare o perioadă, o epocă, nişte ani ai tinereţii, unul din membrii grupului, numit "Căpitanul", nota într ..
19 feb 2013
Citeşte mai multe...
Paris - temă cu variaţiuni
Oana Purice scrie în România literară:
Cu un titlu ca În cafeneaua tinereţii pierdute, romanul lui Patrick Modiano nu se poate anunţa decît ca o rememorare tristă a unui trecut îndepărtat. Cititorul care va lua această premisă în serios nu se va înşela, atît doar că aşteptările îi vor fi depăşite cantitativ, descoperind în volumul din 20 ..
06 feb 2013
Citeşte mai multe...
In cautarea Parisului de altadata
Rodica Grigore scrie în revista Cultura:
Impus rapid atentiei criticii si publicului cititor inca de la debutul din anul 1968, cu romanul „La Place de l'Étoile", incununat cu Premiul Roger Nimier, devenit o figura de prim rang a literaturii franceze contemporane (daca e sa amintim, aici, doar Premiul Goncourt care i-a fost acordat in anul ..
25 ian 2013
Citeşte mai multe...
In cafeneaua tineretii pierdute, de Patrick Modiano
Dan scrie în filme-carti.ro:
In cafeneaua tineretii pierdute, de Patrick ModianoEditura Art, Colecţia "Desenul din covor", Bucuresti, 2012Traducere de Constantin Abaluta ‘Cand iubesti intr-adevar pe cineva e musai sa-i accepti si partea de mister' spune unul dintre personajele cartii lui Patrick Modiano, si chiar daca aceasta ..
13 dec 2012
Citeşte mai multe...
În cafeneaua tinereţii pierdute - Patrick Modiano
Ema Stere scrie în Bewhere:
Fiindcă nu s-a prezentat, a primit un nume: Louki. Fiindcă nu vorbea despre sine, toţi au fost curioşi să îi afle povestea. Povestea lui Louki - tristă, sordidă uneori, plină de poezie alteori - este depănată în această carte din perspectiva mai multor personaje, printre care ea însăşi. De la o rela ..
16 nov 2012
Citeşte mai multe...
Neantul alb, neantul negru
Cristina Stancu scrie în Bookblog:
O alegorie a singurătăţii şi a drumurilor care la un moment dat se înfundă. Tristeţe. Fantome. Conflicte suspendate între inconştient şi supremă luciditate... însă mai presus de toate, cartea de faţă vorbeşte despre delirul continuu al dilemei. Parisul anilor '60 e surprins în splendoarea tăcută a c ..
29 oct 2012
Citeşte mai multe...
In cafeneaua tineretii pierdute
Violeta-Loredana Pascal scrie în PR Wave:
N-am fost, inca, la Paris. Nu m-am plimbat pe strazile lui, n-am vazut Parisul turistic, Parisul romantic, Parisul - oras obisnuit pentru locuitorii lui. Am citit insa si m-am lasat purtata in perioada boema a acestui oras, ajungand in anii '60 alaturi de personajele din romanul "In cafeneaua tinere ..
09 oct 2012
Citeşte mai multe...
Fuga spre viață prin moarte: Patrick Modiano, În cafeneaua tinereții pierdute
Evelina Bidea scrie în Bookaholic.ro:
Câștigător al multor premii literare, publicând câte un roman la un interval de maximum trei ani, Patrick Modiano este un scriitor iubit. Nu numai că melancolia romanelor sale nu-i poate lăsa indiferenți nici măcar pe cititorii blazați, ci pentru că profunzimea cu care acesta pătrunde în sufletul om ..
03 oct 2012
Citeşte mai multe...
În cafeneaua tinereţii pierdute
Claudiu Constantinescu scrie în Dilema Veche:
Cine mai are azi în minte (stră)vechiul cîntecel al lui Salvatore Adamo, „Au café du temps perdu", va intra gata încălzit în jocul de nostalgii şi evanescenţe al romanului lui Patrick Modiano. Rememorări melancolice ale boemei pariziene de început de ani '60 şi cu o poezie misterioasă a căutărilor ( ..
21 sep 2012
Citeşte mai multe...
Patru romane nu prea vesele
Cristina Manole scrie în Observator cultural:
Şi pentru că tot veni vorba despre Europa şi mai ales despre Franţa, după care au tot tînjit americanii, să menţionăm titlul unui roman al cărui personaj principal, indirect, este Parisul. În cafeneaua tinereţii pierdute (Editura ART, 2012, traducerea din limba lui Baudelaire şi Rimbaud aparţine lab ..
17 sep 2012
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Fahrenheit 451 Fahrenheit 451 Ray Bradbury aug 2016 33 lei Fahrenheit 451 Ray Bradbury Lansare recentă     Citeşte Lavondyss Lavondyss Robert Holdstock nov 2016 33 lei Lavondyss Robert Holdstock Lansare recentă  
Citeşte Existență (2 volume) Existență (2 volume) David Brin nov 2016 68 lei Existență (2 volume) David Brin Lansare recentă   Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Rick Riordan nov 2016 33 lei Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Rick Riordan Lansare recentă       Citeşte 8 povestiri de pe Calea Moșilor 8 povestiri de pe Calea Moșilor Adina Popescu nov 2016 33 lei 8 povestiri de pe Calea Moșilor Adina Popescu Lansare recentă    
Citeşte Doctorul De Soto Doctorul De Soto William Steig nov 2016 25 lei Doctorul De Soto William Steig Lansare recentă     Citeşte Harry Potter și prizonierul din Azkaban Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling nov 2016 36 lei Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling Lansare recentă