imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 18,8 lei

Gottland

Mariusz Szczygieł
 
Cartea europeană a anului 2009
- Publicată în iunie 2014
- Traducere din limba polonă de Ana Maria Luft
- paperback, 264 p, 125x200
- ISBN 978-606-710-028-0
- Domenii: Eseu, Lifestyle&Popcult, Memorialistică, Ştiinţe socio-umane
- Colectie: Ocheanul întors
Despre carte Revista presei (8)

8 articole de presă

Gottland
Andra Pavel scrie în Semne Bune:
„Gottland” e, înainte de toate (sau în plus față de tot ce scrie pe coperta 4), un scenariu. Un scenariu scris atât de bine încât se transformă, în mintea cititorului, în film. Alb negru, cu subtitrare verde, exact ca imaginea pe care Art a pus-o volumului. „Gottland”, semnată de Mariusz Szczygieł ..
05 ian 2015
Citeşte mai multe...
Cartea Europeană a Anului 2009
Dan Calugareanu scrie în bookblog.ro:
La primirea premiului de Carte Europeană a Anuluipentru „Gottland” Mariusz Szczygiel a spus: „Mă bucur că această carte a unui polonez despre cehi a fost aleasă ca o carte a unui European despre Europa”. Mai degrabă, despre Europa Centrală și de Est, aș adăuga eu. Colecția de fapte și povestiri des ..
23 oct 2014
Citeşte mai multe...
Gottland, de Mariusz Szczygieł
Deea scrie în filme-carti.ro:
Aceasta nu e o carte despre Dumnezeu. Nu este despre Pământul Făgăduinței. Nu e o utopie și nu e o fantezie. Este istorie în cele mai întunecate capitole ale ei. Mariusz Szczygieł este un erou. După atâția ani de la prăbușirea regimului comunist, el fuge spre el, încercând să aducă sub ochiului pub ..
14 oct 2014
Citeşte mai multe...
Cartea Europeană a Anului 2009
Dan Calugareanu scrie în bookblog.ro:
La primirea premiului de Carte Europeană a Anului pentru „Gottland” Mariusz Szczygiel a spus: „Mă bucur că această carte a unui polonez despre cehi a fost aleasă ca o carte a unui European despre Europa”. Mai degrabă, despre Europa Centrală și de Est, aș adăuga eu. Colecția de fapte și povestiri de ..
07 oct 2014
Citeşte mai multe...
Gottland – Copiii umorului absurd
Adriana Gionea scrie în PostModern:
E greu să încadrezi Gottland într-o anumită categorie. Are prea multă vitalitate şi pagini vii pentru a fi o simplă colecţie de reportaje despre o realitate brutală, deşi autorul urmează atent calea documentării, şi ajunge prea aproape de realitatea ţipătoare pentru a fi doar o ficţiune. Cartea jurn ..
29 aug 2014
Citeşte mai multe...
Socluri pentru eternitate
? scrie în ochiuldeveghe.over-blog.com:
La editura ART a apărut cartea de reportaje şi reconstituiri istorice ale scriitorului polonez Mariusz Szczygieł (a se ceti: Şcigel), cu titlul Gottland (coleţia Ocheanul întors), a cărei ediţie princeps a fost editată la Frankfurt am Main: Suhrkamp, în 2008. Văzînd coperta acestui volum, imediat g ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Mostenirea lui Kafka... sau a lui Svejk?
Bogdan-Alexandru Stănescu scrie în Suplimentul de cultură:
O revelatie cartea lui Mariusz Szczygiel! Cine a scris in „Le Monde“ despre ea, spunand ca nu e o carte, ci e o bijuterie, n-a exagerat deloc. Jurnalist polonez de investigatie, prezentator al unui talk-show de succes, Szczygiel (am sa-i spun autorul polonez de acum inainte, ca sa sar peste orgia co ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Gottland – Mariusz Szczygiel – mozaic cehoslovac
Răzvan Firescu scrie în razvanvanfirescu.wordpress.com:
Două SMS-uri trimise de Elena m-au făcut să citesc Gottland: Această carte este pură ficțiune. Faptele care s-au întâmplat sunt mult mai groaznice. Dar nu vă este frică (de nemți)? De ce să-mi fie frică? Se miră sincer și continuă: În plus, stimată doamnă, omul nu poate muri decât o singură dată. ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Cele O Sută de Mii de Regate Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin oct 2016 39 lei Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin Lansare recentă   Citeşte Furia Aurie | Paladin Furia Aurie | Paladin Pierce Brown oct 2016 38 lei Furia Aurie | Paladin Pierce Brown Lansare recentă    
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Lavondyss Lavondyss Robert Holdstock nov 2016 33 lei Lavondyss Robert Holdstock Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Războiul care mi-a salvat viața Războiul care mi-a salvat viața Kimberly Brubaker Bradley nov 2016 31 lei Războiul care mi-a salvat viața Kimberly Brubaker Bradley Lansare recentă     Citeşte 8 povestiri de pe Calea Moșilor 8 povestiri de pe Calea Moșilor Adina Popescu nov 2016 33 lei 8 povestiri de pe Calea Moșilor Adina Popescu Lansare recentă    
Citeşte Dosarul clopoțeilor de Crăciun Dosarul clopoțeilor de Crăciun Ana Rotea nov 2016 26,9 lei Dosarul clopoțeilor de Crăciun Ana Rotea Lansare recentă     Citeşte Cronicile din Narnia 4. Prințul Caspian Cronicile din Narnia 4. Prințul Caspian C.S. Lewis dec 2016 33 lei Cronicile din Narnia 4. Prințul Caspian C.S. Lewis Lansare recentă