imprimă acum
Indisponibilă
Preţ: 33 lei

Darul lui Jonas

Lois Lowry
Carte publicată de editura Vezi pe site-ul Arthur vezi site >
 
Roman câștigător al Medaliei Newbery. „Roman puternic şi provocator, Darul lui Jonas va stimula cu siguranţă generaţii de tineri să citească şi să gândească.“ New York Times
- Publicată în ianuarie 2014
- traducere din engleză de Radu Paraschivescu
- ilustraţii de Paul Cox
- hardcover, 208 p, 140x205
- ISBN 978-606-8044-46-0
- Bestseller, Recomandată, Pentru copii, Ilustrată
- Autor: Lois Lowry
- Domenii: Cărţi ilustrate, Young Art
- Tematici: Darul lui Jonas, distopie, educație, Young Art
Despre carte Revista presei (16)

16 articole de presă

Frumusețea imperfecțiunii
Mădălina Kruppa scrie în cititoriferoce.weebly.com:
"Perfecțiunea" lumii înseamnă lipsa iubirii și lipsa durerii Darul lui Jonas e o lume fără durere sau bucurii, fără culori, fără răsturnări de situație. O lume perfectă creată de oameni "înțelepți" care au studiat omenirea de la începuturile ei. Fiecare are un rol bine stabilit, totul se petrece du ..
07 iul 2016
Citeşte mai multe...
Recenzie: Darul lui Jonas (The Giver #1) de Lois Lowry
Simona Stoica scrie în palarisme.ro:
„Jonas nu voia să se întoarcă. Nu voia amintirile, nu voia prețuirea, nu voia înțelepciunea, nu voia durerea. Voia să-și recapete copilăria, genunchii zdreliți și jocurile cu mingea.” Sunt rare cărţile pe care vrei să le reciteşti la câteva secunde după ce le-ai terminat. Sunt preţioase şi merită u ..
09 mai 2016
Citeşte mai multe...
The Giver
Phillip Noyce scrie în trailer:
M
26 aug 2015
Citeşte mai multe...
În lumea fără de culoare
Roxana Turcitu scrie în bookblog.ro:
Darul lui Jonas este una dintre distopiile clasice care a rămas în permanență în atenția publicului de-a lungul timpului. Ecranizarea din 2014 a readus cartea în lumina reflectoarelor și am profitat de lansarea volumului și în România pentru a-l citi în sfârșit. Dintre distopiile scrise cu multe de ..
09 ian 2015
Citeşte mai multe...
The giver is watching you sau little Big Brother pentru copii
Elena Donea scrie în Semne Bune:
Pentru cititorii admiratori ai cărților de tip distopie, Darul lui Jonas de Lois Lowry este o alegere potrivită din două motive. O dată pentru că îmbogățește cu succes acest gen de literatură (vezi 1984, Fahrenheit 451 tratate diferit desigur, dar păstrând particularitățile unei distopii), și totoda ..
05 ian 2015
Citeşte mai multe...
Recenzie Darul lui Jonas de Lois Lowry
Madalina's Books scrie în madalinabooks.blogspot.ro:
Darul lui Jonas este un volum captivant şi provocator, un volum care vorbeşte despre secretele, pierderile şi sacrificiile care se ascund în spatele perfecţiunii, un volum care ne arată cât de uşor ne putem pierde pe noi înşine într-o lume în care totul este controlat şi fiecare alegere ne-a fost ră ..
18 dec 2014
Citeşte mai multe...
Darul lui Jonas, de Lois Lowry
Jovi scrie în filme-carti.ro:
Nu strică două distopii din seria Young Adult, una după alta. După piatra de încercare ”Cele trei fețe ale lunii”, de Sally Gardner, a venit rândul romanului ”Darul lui Jonas”, de Lois Lowry, mai ales că ecranizarea acestuia va apărea curând, sub titlul original al cărții, The Giver. ”Darul lui Jona ..
10 dec 2014
Citeşte mai multe...
Darul lui Jonas, de Lois Lowry
Iulia Verbancu scrie în blog.carturesti.ro:
Nu-mi amintesc să fi spus de multe ori despre o carte de copii sau adolescenți că este “bună”. Să ne înțelegem: iubesc genul și sper să apuc pensia cu aceleași sentimente. Dar nu cred că “bună” este cuvântul cu care să descrii o carte pentru tineret – gravitatea acestei etichete îmi pare potrivită l ..
09 dec 2014
Citeşte mai multe...
The Giver. Cât este de importantă diferența dintre un elefant și un hipopotam?
Dana Nedelcu scrie în Semne Bune:
De curând a avut loc în cinematografele din România premiera filmului The Giver (2014)/ Darul lui Jonas, în regia lui Phillip Noyce, ecranizare a romanului omonim al scriitoarei americane Lois Lowry. Cartea, apărută în 1993, a fost considerată o bijuterie a literaturii pentru adolescenți (un roman p ..
24 oct 2014
Citeşte mai multe...
Carte vs film: Darul lui Jonas
Ghanda scrie în Jurnalul unei cititoare:
După cum spuneam la început, nu pot să nu compar filmul cu cartea, iar cel mai mare șoc a fost vârsta personajului. În film, Jonas are 18 ani, în carte doar 12. Diferența e majoră și deși în film le-a permis să introducă intriga unei povești de dragoste, cartea e mult mai reușită cu micul Jonas, pen ..
24 oct 2014
Citeşte mai multe...
Dar sau Cal Troian?
Razvan Zamfirescu scrie în razvanvanfirescu.wordpress.com:
Am citit cartea pentru că mi-a adus-o Elena care a insistat să o citesc întrucât e o distopie, cunoscându-mi apetitul pentru subiect. Nu mi-a părut rău pentru timpul acordat, câteva ore, cred că vreo patru, însă nu am înțeles de ce atâta vâlvă în jurul autoarei și al volumului. Jonas trăiește într ..
23 sep 2014
Citeşte mai multe...
Darul lui Jonas – Lois Lowry
Paula Romina scrie în inlumeacartilorblog.wordpress.com:
Jonas trăiește într-o lume perfectă. Totul este sub control. Sentimentele, amintirile oamenilor, au dispărut. Nimeni nu alege nimic, fiecărei persoane i s-a atribuit un rol în comunitate, iar conducătorii sunt cei care iau toate deciziile, pentru a nu se comite nicio greșeală. Însă misiunea lui Jona ..
04 sep 2014
Citeşte mai multe...
Un roman puternic si provocator: “Darul lui Jonas”, de Lois Lowry
admin scrie în ticataca.ro:
Editura Arthur ii rasfata pe cititori cu titluri din ce in ce mai bune. Cartile pentru copii si tineret de la Arthur sunt excelent de bine primite de catre cititori, mai ales ca vorbim de bestseller-uri si carti premiate. Una dintre ultimele aparitii la Editura Arthur este si “Darul lui Jonas” de Lo ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Darul lui Jonas, de Lois Lowry
? scrie în Bookuria.ro:
Pentru iubitorii de fantasy, recomandam “Darul lui Jonas” de Lois Lowry, aparuta la Editura Art in 2014. Este o carte mai mult pentru adolescenti. Autorul abordeaza un subiect delicat, prin care Lois Lowry a reusit sa starneasca diverse reactii. Un exemplu ar fi faptul ca un psihiatru a recomandat-o ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Yes or no to SF books ?
Țărmure Denisa scrie în denisatarmure.blogspot.ro:
Bănuiesc că nu sunt singura total copleșită de zilele astea aiurite ,în care mai sunt nevoită să fiu și la școală. Să nu uităm că se presupune că sunt și atentă și receptivă. Desigur că, nu sunt nici una din variantele de mai sus. Am reușit în ultima perioadă să citesc destul de multe cărți și nu su ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Darul lui Jonas
Roxana Covaliu scrie în Cartepedia.ro:
Într-o lume controlată şi organizata în cele mai mici detalii, oamenii au ajuns la concluzia că lucrurile precum durerea, sentimentele, amintirile şi chiar elementele naturale reprezintă pericole pentru stabilitatea societăţii, înlăturându-le treptat, până când numai un singur om mai are conştiinţa ..
29 apr 2014
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Lupul din umbră Lupul din umbră Tony Hillerman mai 2016 24,4 lei Lupul din umbră Tony Hillerman Lansare recentă  
Citeşte Marțianul | ediție paperback Marțianul | ediție paperback Andy Weir mar 2016 22,9 lei Marțianul | ediție paperback Andy Weir Lansare recentă     Citeşte Fahrenheit 451 Fahrenheit 451 Ray Bradbury aug 2016 33 lei Fahrenheit 451 Ray Bradbury Lansare recentă    
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Valerie Thomas și Korky Paul sep 2016 22 lei Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Valerie Thomas și Korky Paul Lansare recentă     Citeşte Mătușica îngrozitoare Mătușica îngrozitoare David Walliams oct 2016 33 lei Mătușica îngrozitoare David Walliams Lansare recentă    
Citeşte Shiloh Shiloh Phyllis Reynolds Naylor aug 2016 24,4 lei Shiloh Phyllis Reynolds Naylor Lansare recentă     Citeşte Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Valerie Thomas și Korky Paul sep 2016 22 lei Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie Valerie Thomas și Korky Paul Lansare recentă