imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 8 lei

Ce mai rămâne din cultura franceză? Preocuparea pentru grandoare

Antoine Compagnon , Donald Morrison
 
Un volum exploziv, care a aruncat în aer piaţa ideilor din spaţiul european, proclamând "moartea culturii franceze".
- Publicată în aprilie 2010
- Traducere din limba engleză şi franceză de Laura Albulescu
- Postfaţă de Horia-Roman Patapievici
- paperback, 168 p, 17x22
- ISBN 978-973-124-430-3
- Autori: Antoine Compagnon, Donald Morrison
- Domeniu: Ştiinţe socio-umane
- Colectie: Cărţi cardinale
- Tematici: artă, bestseller, eseu, estetic, etic, filosofie, istorie culturală, istorie literară, social, stiinte socio-umane, teorie
Despre carte Revista presei (8)

8 articole de presă

Un graţios război cultural
Daniel Nicolescu scrie în Business Magazin:
Inceputul scandalului a fost determinat de aparitia in revista Time a articolului "Moartea culturii franceze", semnat de Donald Morrison. Titlul-soc a aparut pe coperta revistei, cu litere de-o schioapa, insotit de o imagine a lui Marcel Marceau, mimul trist al Frantei, contempland o floare careia i ..
14 nov 2010
Citeşte mai multe...
Franţa şi orgoliul cultural
Alina Purcaru scrie în Corso:
Ce mai rămâne din cultura franceză?, eseul despre declinul influenţei culturale deţinute de Hexagon, semnat de Donald Morrison, şi răspunsul dat de Antoine Compagnon, sub titlul Preocuparea pentru grandoare, sunt două texte care leagă unul dintre cele mai palpitante volume în care se discută impactu ..
03 aug 2010
Citeşte mai multe...
Este cultura franceză pe moarte?
Gabriela Lupu scrie în România liberă:
Un jurnalist american stabilit în Hexagon a îndrăznit să proclame moartea culturii franceze, mai întâi într-un articol şi apoi într-un întreg volum, apărut acum şi în România. În noiembrie 2007, în ediţia europeană a revistei „Time" apărea un articol intitulat „Moartea culturii franceze", semnat ..
08 iul 2010
Citeşte mai multe...
Un volum polemic
Isuciu scrie în www.isuciu.ro:
„Ce mai rămâne din cultura franceză” este un volum polemic. Scrisă (în prima parte) de un american bun cunoscător al literaturii franceze, Donald Morrison, cartea analizează starea culturii franceze în prezent. Şi concluzionează că literatura şi cultura franceză este în decădere.Adică se deosebe ..
05 iul 2010
Citeşte mai multe...
O carte care a zguduit piaţa de idei europeană
D.V. scrie în Dilema Veche:
Apariţia, într-o ediţie europeană din 2007 a revistei Time, a unui articol în care jurnalistul american Donald Morrison anunţa încă din titlu „moartea culturii franceze”, a zguduit serios tectonica pieţei de idei europene. Pornind de la premisa că „Ţara lui Proust, Monet, Piaf şi Truffaut şi-a p ..
10 mai 2010
Citeşte mai multe...
Decăderea culturii franceze
Adina Diniţoiu scrie în Observator cultural:
Ei bine, după ce a încins spiritele în Franţa, provocînd tot felul de reacţii ultragiate din partea oficialităţilor din sfera culturii, reacţii la care jurnalistul american mărturiseşte că nu se aştepta cîtuşi de puţin, iată că apare acum, la Editura Denoël, o carte în care jurnalistul Donald Morris ..
05 mai 2010
Citeşte mai multe...
Cultura (nu) se pregăteşte să moară
Lucia Terzea-Ofrim scrie în Dilema Veche:
Un american a fluierat în catedrală. Nu la el acasă, ci în bătrîna, vechea, venerabila Franţă, şi nu într-un edificiu oarecare, ci în catedrala Culturii Franceze. La sfîrşitul anului 2007, un număr din ediţia europeană a revistei Time a făcut mare vîlvă prin articolul "La mort de la culture français ..
05 mai 2010
Citeşte mai multe...
Cine a distrus cultura franceză?
Mircea Mihăieş scrie în România literară:
La sfârşitul lui 2007, un articol din ediţia europeană a revistei Time scotea din minţi establishment-ul cultural-politic parizian. Donald Morrison, un jurnalist american în retragere, altminteri mare admirator al Franţei şi al culturii franceze (drept dovadă, odată ieşit la pensie s-a mutat, împreu ..
05 mai 2010
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Fahrenheit 451 Fahrenheit 451 Ray Bradbury aug 2016 33 lei Fahrenheit 451 Ray Bradbury Lansare recentă     Citeşte Pulbere de stele | ediție Paladin Pulbere de stele | ediție Paladin Neil Gaiman nov 2016 33 lei Pulbere de stele | ediție Paladin Neil Gaiman Lansare recentă  
Citeşte Cele O Sută de Mii de Regate Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin oct 2016 39 lei Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin Lansare recentă   Citeşte Talentatul domn Ripley Talentatul domn Ripley Patricia Highsmith nov 2016 25 lei Talentatul domn Ripley Patricia Highsmith Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Rick Riordan nov 2016 33 lei Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Rick Riordan Lansare recentă       Citeşte Dosarul clopoțeilor de Crăciun Dosarul clopoțeilor de Crăciun Ana Rotea nov 2016 26,9 lei Dosarul clopoțeilor de Crăciun Ana Rotea Lansare recentă    
Citeşte Doctorul De Soto Doctorul De Soto William Steig nov 2016 25 lei Doctorul De Soto William Steig Lansare recentă     Citeşte Harry Potter și prizonierul din Azkaban Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling nov 2016 36 lei Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling Lansare recentă