Editura ART

Locuieşte în poveste!
Cel mai mare concurs pentru copii:

  1. Scriere creativă
  2. Ilustraţie

Cel mai mare premiu:
20 de copii pot fi publicaţi la Editura ARTHUR!

Ţi-a plăcut volumul Ce poţi face cu două cuvinte?
Atunci poţi participa la concurs pentru a fi chiar tu unul dintre tinerii autori sau ilustratori care vor fi publicaţi în antologia Ce poţi face cu două cuvinte – Secţiunea Junior (apariţie: toamna 2012).

Ce trebuie să faci pentru a participa?
Nu e deloc complicat! Pentru fiecare exemplar cumpărat din volumul Ce poţi face cu două cuvinte vei primi două coduri unice de participare. Trimite-ne un mail la adresa douacuvinte@editura-art.ro sau la C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti cu o copie a bonului fiscal primit la achiziţionarea volumului Ce poţi face cu două cuvinte, iar noi îţi vom trimite cele două coduri. Atenţie, nu poţi participa la o secţiune a concursului decât cu un singur cod de înregistrare. Dacă vrei să participi şi la secţiunea de scriere creativă, şi la cea de ilustraţie, înregistrează-te cu unul dintre coduri la ambele secţiuni. Dacă vrei să participi la o singură secţiune, îi poţi oferi celălalt cod unui prieten.
Pentru a te înscrie la concurs, intră pe site-ul www.editura-art.ro/douacuvinte, introdu codul de participare, datele tale de contact şi eşti înregistrat! La înregistrare vei primi instrucţiuni despre cuvintele pe care trebuie să le foloseşti în textul tău (pentru secţiunea Scriere creativă), respectiv despre textul pe care trebuie să îl ilustrezi (pentru secţiunea Ilustraţie).
Atenţie! Nu poţi schimba cuvintele sau textul pe care le-ai primit la înregistrare.

Condiţii de participare:
- pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 16 aniRegulament concurs:

I. Secţiunea Scriere creativă

 

Etape:

1. Înscrierea: 30 martie –  26 mai 2012

Trimite-ne pe mail, la adresa douacuvinte@editura-art.ro, sau prin poştă, la adresa C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti, o copie după bonul fiscal primit de la librărie în momentul achiziţionării volumului Ce poţi face cu două cuvinte, iar noi îţi vom trimite cele două coduri de participare la concurs. Intră pe site-ul www.editura-art.ro/douacuvinte până la data de 5 mai, introdu codurile şi datele tale de identificare şi eşti înscris! La înscriere ţi se vor genera, în mod aleatoriu, cele două cuvinte pe care trebuie să le foloseşti în textul tău.

2. Concurs: data limită pentru trimiterea textelor – 26 mai 2012

Ai două săptămâni pentru a scrie, pornind de la cele două cuvinte primite la înscriere, un text de maximum cinci pagini. Textele trebuie să fie creaţii originale! Încarcă textul tău pe site, la adresa www.editura-art.ro/douacuvinte, în secţiunea specială a contului tău sau trimite-ni-le pe mail, la adresa douacuvinte@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege, dintre lucrările primite, cele mai interesante şi autentice 20 de texte.

3. Anunţarea câştigătorilor: 15 iunie 2012

Juriul va anunţa, pe 15 iunie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de Scriere creativă, aceştia urmând să fie contactaţi pentru a participa la marea finală.

4. Marea finală: tabără de creaţie, în vacanţa de vară

În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 20 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături de autorii volumului Ce poţi face cu două cuvinte – Secţiunea Senior. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale, dintre care cel puţin 12 vor fi publicate în volumul Ce poţi face cu două cuvinte – secţiunea Junior.

 

II. Secţiunea Ilustraţie

Etape:

1. Înscriere: 30 martie – 26 mai 2012

Trimite-ne pe mail, la adresa douacuvinte@editura-art.ro, sau prin poştă, la adresa C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti, o copie după bonul fiscal primit de la librărie în momentul achiziţionării volumului Ce poţi face cu două cuvinte, iar noi îţi vom trimite cele două coduri de participare la concurs. Intră pe site-ul www.editura-art.ro/douacuvinte până la data de 5 mai, introdu codurile şi datele tale de identificare şi eşti înscris! La înscriere ţi se va genera, în mod aleatoriu, numele textului din antologie pe care trebuie să îl ilustrezi.

2. Concurs: data limită pentru trimiterea ilustraţiilor – 26 mai 2012

Ai două săptămâni pentru a realiza desene cu care ai fi ilustrat tu textul care ţi-a fost repartizat la înscriere. Scanează-ţi desenele şi încarcă-le pe site, la adresa www.editura-art.ro/douacuvinte, în secţiunea specială a contului tău, sau trimite-ni-le pe mail, la adresa douacuvinte@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Atenţie! Fiecare participant poate trimite maximum patru desene.

3. Anunţarea câştigătorilor: 15 iunie 2012

Juriul va anunţa, pe 15 iunie, care sunt câştigătorii secţiunii de Ilustraţie, aceştia urmând să fie contactaţi pentru a participa la finală.

4. Marea finală: atelier de creaţie, în vacanţa de vară

Finaliştii concursului de Ilustraţie vor participa, alături de autori şi de ilustratoarea Irina Dobrescu, la un atelier de creaţie, unde vor realiza ilustraţiile pentru volumul Ce poţi face cu două cuvinte – Secţiunea Junior.

Adresa de e-mail cu care te înscrii la concurs va fi automat înscrisă în baza de date a Editurii Art, de unde, ocazional, veţi primi newsletteruri cu noile apariţii.

Toate celelalte date cu caracter personal sunt secrete şi nu vor fi folosite în niciun alt scop în afara de identificarea participantilor la concurs în cazul în care sunt declaraţi câstigători.