caută: Caută

colectie: Serie de autor Françoise Sagan

Reprezentantă de seamă a curentului Nouvelle VagueFrançoise Sagan (1935-2004) a fost copilul teribil al Franţei anilor '50-'60. A devenit celebră datorită literaturii sale, dar şi a stilului flamboaiant de viaţă, care ar fi putut rivaliza cu cel al starurilor de cinema. Primul său roman, Bonjour tristesse, a văzut lumina tiparului în 1954, când autoarea avea doar 18 ani. În cărţile sale a criticat cu fervoare superficialitatea trăirii şi a elogiat atmosfera însorită a locurilor de viligiatură, automobilele rapide şi farmecul vieţii moderne. 

Stilul de viaţă extravagant, care i-a atras simpatia contemporanilor, i-a ruinat însă sănătatea. A murit la 69 de ani, după ce şi-a trăit ultimii ani în mizerie şi uitare. 

Cărţile sale au fost traduse în întreaga lume, fiind singura scriitoare care nu a fost interzisă în Rusia în timpul Războiului Rece. 

 

alte colectii >

3 titluri în această colecţie ART

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.