caută: Caută
Indisponibilă
Preţ: 22 lei

Trenuri cu prioritate

Bohumil Hrabal
 
„Cel mai mare scriitor al Cehoslovaciei” Milan Kundera
- Publicată în februarie 2013
- Traducere din limba cehă şi prefaţă de Corneliu Barborică
- paperback, 128 p, 130x200
- ISBN 978-973-124-736-6
- Bestseller, Recomandată
- Autor: Bohumil Hrabal
- Domeniu: Ficţiune
- Colectie: Serie de autor Bohumil Hrabal
- Tematici: bestseller, fictiune, roman
Despre carte Revista presei (9)

9 articole de presă

Trenuri cu prioritate - Bohumil Hrabal
Ema Cojocaru scrie în lecturile-emei.blogspot.ro:
Primele cărți de Bohumil Hrabal pe care le-am citit, L-am servit pe regele Angliei și O singurătate prea zgomotoasă, au devenit rapid favorite. Trenuri cu prioritate mi-a plăcut mai puțin decât celelalte două, dar asta nu înseamnă că nu a fost o lectură foarte bună, cu un strop de umor, un dram de l ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Trenuri cu prioritate (Bohumil Hrabal) – cartea şi filmul
Cristina Petrescu scrie în bookaholic.ro:
“Trenuri cu prioritate” este al doilea roman deBohumil Hrabalapărut înseria de autor de la Editura Art. Dacă despre prima apariţie, “L-am servit pe regele Angliei“, nu mă mai opream din povestit, despre acest romănaş am mai puţine de spus. Acţiunea celor 120 de pagini, suficiente pentru a putea inc ..
23 oct 2013
Citeşte mai multe...
Trenuri cu prioritate, de Bohumil Hrabal
Jovi scrie în filme-carti.ro:
Moto: „Trebuia să fi stat acasă, cu curul pe cămașă… Nu să zăpăciți o lume întreagă.” Nuvela lui Bohumil Hrabal mi-a adus aminte din primele pagini de transportul feroviar din România. Diferențele sunt atât de mici, pentru cei obișnuiți să meargă cu trenul, încât ne întrebăm rapid dacă nu cumva sun ..
19 iun 2013
Citeşte mai multe...
Mici eroi ai marelui război
Ovidiu Leonte scrie în Bookblog:
Într-o oarecare măsură din pricina cadrului în care se desfășoară acțiunea, dar și datorită stilului, cartea mi-a amintit de Bestia Umană a lui Emile Zola. Aceeași grație în descriere, același gen de percepție a naturii umane. În esență, Bohumil Hrabal este ceva mai slavon, aduce mai mult cu marii r ..
12 mar 2013
Citeşte mai multe...
Bohumil Hrabal, Trenuri cu prioritate, Editura Art
Redacţia scrie în Bună dimineaţa, Bucureşti!:
Editura Art a demarat recent o colecțiede autor Bohumil Hrabal, cel consideratde Milan Kundera „cel mai mare scriitor alCehoslovaciei".Romanul Trenuri cu prioritate a stat labaza unei celebre ecranizări realizate în1966 de regizorul ceh Jiří Menzel, care a obținut Oscarul pentru cel mai bun film str ..
19 feb 2013
Citeşte mai multe...
Feţele umorului la Bohumil Hrabal
Evelina Bidea scrie în Gen90:
Celălalt volum apărut în Seria de autor Bohumil Hrabal a Editurii Art, Trenuri cu prioritate, spune povestea unui tânăr angajat la căile ferate cehoslovace în timpul ocupaţiei germane din cel de-al Doilea Război Mondial, a cărui maturizare e forţată de situaţia politică tensionată şi de conflictul m ..
19 feb 2013
Citeşte mai multe...
Trenuri cu prioritate – Bohumil Hrabal
Bogdan Dumitrescu scrie în mindporn.org:
Citisem articolul lui Dragoş legat de "Seria de autor Hrabal" de la editura Art, nu mai citisem nimic de el, apoi m-am intersectat cu cărţile, am văzut pe spatele uneia dintre ele o remarcă elogioasă a lui Kundera, m-am gândit că trebuie să fie ceva bun, că nu ar fi aruncat cu vorba aşa mari în vânt ..
19 feb 2013
Citeşte mai multe...
Bohumil Hrabal, Trenuri cu prioritate
Evelina Bidea scrie în 121.ro:
Actiunea acestui roman se desfasoara in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe vremea in care Cehia era sub ocupatie germana, ceea ce crestea animozitatile in randul populatiei autohtone. Naratorul lucreaza la caile ferate, unde, alaturi de colegii sai, cauta solutiile prin care sa le poata fa ..
14 feb 2013
Citeşte mai multe...
Trenuri cu prioritate
Dragos Butuzea scrie în Chestiilivresti.blogspot.ro:
unii consideră filmul lui jiří menzel făcut după această nuvelă că e unul dintre cele mai bune filme europene ever. oricum, un film care va rămâne în istoria cinematografiei mondiale. cât despre autorul ei, la fel, este din ăia mari, m-a impesionat romanul său, l-am servit pe regele angliei. cât de ..
07 ian 2013
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Pulbere de stele | ediție Paladin Pulbere de stele | ediție Paladin Neil Gaiman nov 2016 33 lei Pulbere de stele | ediție Paladin Neil Gaiman Lansare recentă   Citeşte Existență (2 volume) Existență (2 volume) David Brin nov 2016 68 lei Existență (2 volume) David Brin Lansare recentă  
Citeşte Fahrenheit 451 Fahrenheit 451 Ray Bradbury aug 2016 33 lei Fahrenheit 451 Ray Bradbury Lansare recentă     Citeşte Talentatul domn Ripley Talentatul domn Ripley Patricia Highsmith nov 2016 25 lei Talentatul domn Ripley Patricia Highsmith Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Războiul care mi-a salvat viața Războiul care mi-a salvat viața Kimberly Brubaker Bradley nov 2016 31 lei Războiul care mi-a salvat viața Kimberly Brubaker Bradley Lansare recentă     Citeşte Harry Potter și prizonierul din Azkaban Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling nov 2016 36 lei Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling Lansare recentă      
Citeşte 8 povestiri de pe Calea Moșilor 8 povestiri de pe Calea Moșilor Adina Popescu nov 2016 33 lei 8 povestiri de pe Calea Moșilor Adina Popescu Lansare recentă     Citeşte Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown nov 2016 28,8 lei Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown Lansare recentă    
  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.