caută: Caută
Disponibilă
Preţ: 8 lei
   adaugă în coş
Câte exemplare doriţi?
   
 
renunţă Adaugă în coş!

Originea lumii

Jorge Edwards
 
Pornind de la această moarte suspectă şi de la o vagă suspiciune, care ia proporţii în mintea bătrânului medic, se ţese emoţionanta poveste a unei iubiri ascunse şi a unei gelozii incontrolabile, desclanşându-se astfel un adevărat demers detectivistic: bătrânul investighează atât viaţa lui Felipe, cât şi pe cea a Silviei, dar şi cotloanele neumblate ale sinelui.
- Publicată în martie 2012
- Traducere din limba spaniolă de Luminiţa Marcu
- paperback, 200 p, 130x200
- ISBN 978-973-124-719-9
- Bestseller, Recomandată
- Autor: Jorge Edwards
- Domeniu: Ficţiune
- Colectie: Desenul din covor
- Tematici: erotism, fictiune, istorie culturală, iubire, postmodernism
Despre carte Revista presei (15)

15 articole de presă

Originea lumii
Sever Gulea scrie în blog.libris.ro:
Probabil că vă este familiar numele lui Gustave Coubert, pictorul francez din secolul XIX, cel care a a reușit, prin lucrarea Originea Lumii să sfideze tabuurile vremurilor sale prin portretizarea, fără niciun ascunziș a nudului feminin în toată splendoarea sa. Un manifest pentru timpurile sale, ta ..
28 feb 2013
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards, un postmodern chilian–Casa lui Dostoievski și Originea lumii
Evelina Bidea scrie în Bookaholic.ro:
Originea lumii, celălalt volum al lui Jorge Edwards apărut în România, este mai interesant din punctul de vedere al strategiilor narative, fiind un exemplu concret despre cum se scrie un roman postmodern. Pornind de la intertextualitate, prin intermediul geloziei, se ajunge la rețeta unei scriituri ..
28 sep 2012
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards: "Am mai multe proiecte literare decât timp să le duc la sfârşit”
Sebastian Eduard scrie în Jurnalul Naţional:
Joi, Jorge Edwards a venit în România pentru lansarea volumului "Originea lumii". Este a doua carte publicată de Editura Art, după "Casa lui Dostoievski" (octombrie 2009). ● Povestea lumii spune povestea unei pasiuni extrem de intense. Detaliile sunt atât de puternice încât se poate foarte uşor cre ..
27 sep 2012
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards: Am descoperit că a scrie este cel mai frumos lucru din lume
Oana Ghiţă scrie în Mediafax:
Scriitorul Jorge Edwards, ambasadorul statului Chile la Paris, care s-a aflat recent la Bucureşti pentru a lansa unul dintre volumele sale, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că, după 60 de ani în care a publicat cărţi, crede că "a scrie este cel mai frumos lucru din lume". Jorge Edward ..
27 apr 2012
Citeşte mai multe...
„Un scriitor se află permanent în exil, chiar în propria lui ţară“
Silvia Dumitrache scrie în Observator Cultural:
Jorge Edwards, cel mai cunoscut scriitor chilian contemporan, a fost prezent în România, pe 5 aprilie, pentru lansarea celui de-al doilea roman al său tradus în română, Originea lumii, la Editura Art (în traducerea Luminiţei Marcu). Evenimentul, organizat de Institutul Cervantes și de Ambasada Repub ..
27 apr 2012
Citeşte mai multe...
Micul roman ca mare literatură
Luminiţa Marcu scrie în Observator Cultural:
Toate scenele, povestite aproape dramatic, cu dialoguri bine asezonate gestual, sînt completate de o permanentă și ironică paralelă culturală, numele unui personaj trimite la Hugo, citate din Seneca anunță cele mai comice întîmplări, străzile din centrul Parisului sînt atît de marcate culturale încî ..
27 apr 2012
Citeşte mai multe...
Originea lumii de Jorge Edwards: proiect de marketing
Ema Stere scrie în Observator Cultural:
În engleză se cheamă blurb; în românește, mai puțin spectaculos, „prezentare". La „ei" e mai spectaculos (halucinant! uimitor!), la „noi", de obicei, mai cuminte. Ca regulă generală, totuși, se află pe coperta a patra a cărților, mai rar pe prima, și rezumă intențiile auctoriale și senzațiile recenz ..
27 apr 2012
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards: Am devenit persona non grata tocmai din pricina prieteniei mele cu scriitorii
Silvia Dumitrache scrie în Bookaholic.ro:
Jorge Edwards, scriitor şi diplomat, a avut un tumultuos traseu profesional: face parte din generaţia boomului latino-american, într-o perioadă în care la Paris se aflau scriitori precum Garcia Márquez şi Julio Cortázar, a cunoscut mai multe dictaturi, cea a lui Pinochet şi a lui Fidel Castro, acest ..
20 apr 2012
Citeşte mai multe...
Originea lumii
Claudiu Constantinescu scrie în Dilema Veche:
Era însurat de 30 de ani cu o fostă elevă din facultate şi bănuia că îl înşală. Cam ăsta ar fi oful protagonistului din Originea lumii - aşa-numitul Patricio, aproape octogenar, „unul din creierele exilului chilian" din vremea lui Pinochet, stabilit la Paris împreună cu soţia sa Silvia şi cu bunul s ..
20 apr 2012
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards: „Țara mea e memoria acum“
Virginia Costeschi scrie în Bookmag.ro:
L-am cunoscut pe Jorge Edwards cu prilejul lansării în România a volumuluiOriginea lumii, publicat la editura Art. Scriitorul este deja cunoscut publicului român, grație volumuluiCasa Dostoievski, apărut tot la Art, în urmă cu trei ani. Jorge Edwards este unul dintre cei mai mari scriitori de expres ..
20 apr 2012
Citeşte mai multe...
Originea lumii - Jorge Edwards
Ema Stere scrie în Bewhere:
Totul începe cu un tablou. Examinând Originea lumii, pânza lui Gustave Courbet expusă la Muzeul Orsay, lui Illanes i se pare că femeia goală, cu chipul ascuns și coapsele desfăcute spre privitor, seamănă cu soția sa. Și, când Felipe moare pe neașteptate, găsește în sertarul lui o probă ciudată: o fo ..
18 apr 2012
Citeşte mai multe...
Pe scurt despre gelozie
Mihaela Butnaru scrie în Bookblog:
Originea lumii este radiografia unei obsesii: doctorul Patricio Illanes este convins că soția lui mai tînără, Silvia, a fost una dintre amantele lui Felipe Diaz, prieten comun. După moartea acestuia, el începe să caute indicii despre această relație, trecînd de la presupunere la certitudine. Invest ..
10 apr 2012
Citeşte mai multe...
Interviu cu scriitorul Jorge Edwards:„intelectualului din ziua de azi nu ar trebui să îi pese prea tare de corectitudinea politică, dar cred cu tărie că ar trebui să fie sincer şi să judece într-un mod cât mai onest”
Ioana Paverman scrie în Voxpublica:
America de Sud este colțul de Pământ despre care se spune că te aduce mai aproape de cer; este locul în care secretele bătrânilor sunt cel mai bine păstrate și în care uriașii patagonezi își odihnesc oasele bătrâne. La marginea acestei lumi a pasiunilor și a obsesiilor, pe coasta unde toate drumuril ..
09 apr 2012
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards, despre ultima sa carte
Andreea Chebac scrie în bookblog.ro:
Noi vă oferim, chiar înainte de lansare, un interviu cu Jorge Edwards pentru a vă introduce în atmosfera cărții și pentru a afla direct de la autor câteva secrete despre scrierea ei. Originea lumii spune o poveste despre gelozie, iar autorul ne va lămuri dacă este sau nu vorba despre propria gelozie ..
05 apr 2012
Citeşte mai multe...
Jorge Edwards: "În general, personajele mele sunt călite în iluzii şi chinuite de îndoieli"
Ciprian Măceşaru scrie în Accent Cultural:
Jorge Edwards (nascut în Chile, laSantiago, în anul 1931) este unuldintre cei mai mari scriitori deexpresie spaniolă ai zilelor noastre.A primit Premiul Naţionalde Literatură (1994) şi PremiulCervantes (1999), cea mai înaltădistincţie pentru literatură dinlumea hispanică. În România,cărțile sale sun ..
22 mar 2012
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Existență (2 volume) Existență (2 volume) David Brin nov 2016 68 lei Existență (2 volume) David Brin Lansare recentă   Citeşte Talentatul domn Ripley Talentatul domn Ripley Patricia Highsmith nov 2016 25 lei Talentatul domn Ripley Patricia Highsmith Lansare recentă  
Citeşte Fahrenheit 451 Fahrenheit 451 Ray Bradbury aug 2016 33 lei Fahrenheit 451 Ray Bradbury Lansare recentă     Citeşte Furia Aurie | Paladin Furia Aurie | Paladin Pierce Brown oct 2016 38 lei Furia Aurie | Paladin Pierce Brown Lansare recentă    
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Domnul Fox, vulpoi fantastic Domnul Fox, vulpoi fantastic Roald Dahl nov 2016 28,8 lei Domnul Fox, vulpoi fantastic Roald Dahl Lansare recentă     Citeşte Crenshaw Crenshaw Katherine Applegate nov 2016 29,9 lei Crenshaw Katherine Applegate Lansare recentă    
Citeşte Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Rick Riordan nov 2016 33 lei Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii Rick Riordan Lansare recentă       Citeşte Harry Potter și prizonierul din Azkaban Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling nov 2016 36 lei Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling Lansare recentă      
  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.