caută: Caută
Disponibilă
Preţ: 22,2 lei
   adaugă în coş
Câte exemplare doriţi?
   
 
renunţă Adaugă în coş!

În cafeneaua tinereţii pierdute (hardcover)

Patrick Modiano
 
Ansamblul operei sale este încântător, în cel mai autentic sens al cuvântului: cititorul pluteşte printre paginile scrise de Modiano ca într-o poveste.
- Publicată în octombrie 2014
- Traducere din limba franceză de Constantin Abăluţă
- hardcover, 115x185
- ISBN 978-606-710-148-5
- Autor: Patrick Modiano
- Domeniu: Ficţiune
- Colectie: Serie de autor Patrick Modiano
- Tematici: atmosferă, fragmentar, identitate, nobel, Paris
Despre carte Revista presei (13)

13 articole de presă

Recenzie - În cafeneaua tinereții pierdute
Cornelia Popa scrie în serialreaders.com:
Cred că avem cu toții uneori momente când simțim că nu ne găsim locul, de parcă am trăi viața altcuiva sau ca și cum am juca un rol într-o piesă de teatru și rolul pare că nu se mai termină. E trist când durează mai mult decât ar trebui ca să-ți revii din astfel de momente, însă și mai trist e să nu ..
30 mai 2016
Citeşte mai multe...
“In cafeneaua tineretii pierdute” de Patrick Modiano
Radio România Cultural scrie în Radio România Cultural:
Cel mai recent roman al lui Patrick Modiano aparut la noi este “In cafeneaua tineretii pierdute“, tradus de Cosntantin Abaluta si publicat de editura ART in 2012. Alaturi de Beckett si Michaux, Patrick Modiano se numara printre preferatii lui Constantin Abaluta, cu care am stat de vorba la REVISTA ..
16 dec 2014
Citeşte mai multe...
DĂ-TE LA O CARTE. Radu Paraschivescu recomandă volumul „În cafeneaua tinereții pierdute”, de Patrick Modiano
Radu Paraschivescu scrie în digi24.ro:
„În cafeneaua tinereţii pierdute” este un roman care respiră parfumul boemilor ani '60 parizieni, cu bistrourile din Cartierul Latin ce găzduiesc nesfârşite întâlniri ale artiştilor şi în care timpul pare că stă în loc, suspendat într-un etern al poeziei. În această lume se refugiază Louki, aşa cum ..
16 dec 2014
Citeşte mai multe...
În cafeneaua tinereţii pierdute
Rontziki scrie în rontziki.ro:
Încercând să creeze o pânză de păianjen între posibilele trasee ale clienţilor cafenelei, cu eventualele puncte de intersecţie între drumurile lor, sau încercând pur şi simplu să salveze de la uitare o perioadă, o epocă, nişte ani ai tinereţii, unul din membrii grupului, numit "Căpitanul", nota într ..
19 feb 2013
Citeşte mai multe...
Paris - temă cu variaţiuni
Oana Purice scrie în România literară:
Cu un titlu ca În cafeneaua tinereţii pierdute, romanul lui Patrick Modiano nu se poate anunţa decît ca o rememorare tristă a unui trecut îndepărtat. Cititorul care va lua această premisă în serios nu se va înşela, atît doar că aşteptările îi vor fi depăşite cantitativ, descoperind în volumul din 20 ..
06 feb 2013
Citeşte mai multe...
In cautarea Parisului de altadata
Rodica Grigore scrie în revista Cultura:
Impus rapid atentiei criticii si publicului cititor inca de la debutul din anul 1968, cu romanul „La Place de l'Étoile", incununat cu Premiul Roger Nimier, devenit o figura de prim rang a literaturii franceze contemporane (daca e sa amintim, aici, doar Premiul Goncourt care i-a fost acordat in anul ..
25 ian 2013
Citeşte mai multe...
In cafeneaua tineretii pierdute, de Patrick Modiano
Dan scrie în filme-carti.ro:
In cafeneaua tineretii pierdute, de Patrick ModianoEditura Art, Colecţia "Desenul din covor", Bucuresti, 2012Traducere de Constantin Abaluta ‘Cand iubesti intr-adevar pe cineva e musai sa-i accepti si partea de mister' spune unul dintre personajele cartii lui Patrick Modiano, si chiar daca aceasta ..
13 dec 2012
Citeşte mai multe...
În cafeneaua tinereţii pierdute - Patrick Modiano
Ema Stere scrie în Bewhere:
Fiindcă nu s-a prezentat, a primit un nume: Louki. Fiindcă nu vorbea despre sine, toţi au fost curioşi să îi afle povestea. Povestea lui Louki - tristă, sordidă uneori, plină de poezie alteori - este depănată în această carte din perspectiva mai multor personaje, printre care ea însăşi. De la o rela ..
16 nov 2012
Citeşte mai multe...
Neantul alb, neantul negru
Cristina Stancu scrie în Bookblog:
O alegorie a singurătăţii şi a drumurilor care la un moment dat se înfundă. Tristeţe. Fantome. Conflicte suspendate între inconştient şi supremă luciditate... însă mai presus de toate, cartea de faţă vorbeşte despre delirul continuu al dilemei. Parisul anilor '60 e surprins în splendoarea tăcută a c ..
29 oct 2012
Citeşte mai multe...
In cafeneaua tineretii pierdute
Violeta-Loredana Pascal scrie în PR Wave:
N-am fost, inca, la Paris. Nu m-am plimbat pe strazile lui, n-am vazut Parisul turistic, Parisul romantic, Parisul - oras obisnuit pentru locuitorii lui. Am citit insa si m-am lasat purtata in perioada boema a acestui oras, ajungand in anii '60 alaturi de personajele din romanul "In cafeneaua tinere ..
09 oct 2012
Citeşte mai multe...
Fuga spre viață prin moarte: Patrick Modiano, În cafeneaua tinereții pierdute
Evelina Bidea scrie în Bookaholic.ro:
Câștigător al multor premii literare, publicând câte un roman la un interval de maximum trei ani, Patrick Modiano este un scriitor iubit. Nu numai că melancolia romanelor sale nu-i poate lăsa indiferenți nici măcar pe cititorii blazați, ci pentru că profunzimea cu care acesta pătrunde în sufletul om ..
03 oct 2012
Citeşte mai multe...
În cafeneaua tinereţii pierdute
Claudiu Constantinescu scrie în Dilema Veche:
Cine mai are azi în minte (stră)vechiul cîntecel al lui Salvatore Adamo, „Au café du temps perdu", va intra gata încălzit în jocul de nostalgii şi evanescenţe al romanului lui Patrick Modiano. Rememorări melancolice ale boemei pariziene de început de ani '60 şi cu o poezie misterioasă a căutărilor ( ..
21 sep 2012
Citeşte mai multe...
Patru romane nu prea vesele
Cristina Manole scrie în Observator cultural:
Şi pentru că tot veni vorba despre Europa şi mai ales despre Franţa, după care au tot tînjit americanii, să menţionăm titlul unui roman al cărui personaj principal, indirect, este Parisul. În cafeneaua tinereţii pierdute (Editura ART, 2012, traducerea din limba lui Baudelaire şi Rimbaud aparţine lab ..
17 sep 2012
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Furia Roșie | Paladin Furia Roșie | Paladin Pierce Brown mar 2016 35 lei Furia Roșie | Paladin Pierce Brown Lansare recentă     Citeşte Poştaşul sună întotdeauna de două ori Poştaşul sună întotdeauna de două ori James M. Cain mai 2016 25 lei Poştaşul sună întotdeauna de două ori James M. Cain Lansare recentă    
Citeşte Omul Ilustrat Omul Ilustrat Ray Bradbury mai 2016 33 lei Omul Ilustrat Ray Bradbury Lansare recentă   Citeşte Marțianul | ediție paperback Marțianul | ediție paperback Andy Weir mar 2016 22,9 lei Marțianul | ediție paperback Andy Weir Lansare recentă    
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques .. Michelle Cuevas aug 2016 24,4 lei Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques .. Michelle Cuevas Lansare recentă     Citeşte Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Valerie Thomas și Korky Paul sep 2016 22 lei Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța Valerie Thomas și Korky Paul Lansare recentă    
Citeşte Mătușica îngrozitoare Mătușica îngrozitoare David Walliams oct 2016 33 lei Mătușica îngrozitoare David Walliams Lansare recentă     Citeşte O scurtă istorie a lumii O scurtă istorie a lumii Ernst H. Gombrich aug 2016 24,4 lei O scurtă istorie a lumii Ernst H. Gombrich Lansare recentă    
  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.