caută: Caută
Disponibilă
Preţ: 18,8 lei
   adaugă în coş
Câte exemplare doriţi?
   
 
renunţă Adaugă în coş!

Gottland

Mariusz Szczygieł
 
Cartea europeană a anului 2009
- Publicată în iunie 2014
- Traducere din limba polonă de Ana Maria Luft
- paperback, 264 p, 125x200
- ISBN 978-606-710-028-0
- Domenii: Eseu, Lifestyle&Popcult, Memorialistică, Ştiinţe socio-umane
- Colectie: Ocheanul întors
Despre carte Revista presei (8)

8 articole de presă

Gottland
Andra Pavel scrie în Semne Bune:
„Gottland” e, înainte de toate (sau în plus față de tot ce scrie pe coperta 4), un scenariu. Un scenariu scris atât de bine încât se transformă, în mintea cititorului, în film. Alb negru, cu subtitrare verde, exact ca imaginea pe care Art a pus-o volumului. „Gottland”, semnată de Mariusz Szczygieł ..
05 ian 2015
Citeşte mai multe...
Cartea Europeană a Anului 2009
Dan Calugareanu scrie în bookblog.ro:
La primirea premiului de Carte Europeană a Anuluipentru „Gottland” Mariusz Szczygiel a spus: „Mă bucur că această carte a unui polonez despre cehi a fost aleasă ca o carte a unui European despre Europa”. Mai degrabă, despre Europa Centrală și de Est, aș adăuga eu. Colecția de fapte și povestiri des ..
23 oct 2014
Citeşte mai multe...
Gottland, de Mariusz Szczygieł
Deea scrie în filme-carti.ro:
Aceasta nu e o carte despre Dumnezeu. Nu este despre Pământul Făgăduinței. Nu e o utopie și nu e o fantezie. Este istorie în cele mai întunecate capitole ale ei. Mariusz Szczygieł este un erou. După atâția ani de la prăbușirea regimului comunist, el fuge spre el, încercând să aducă sub ochiului pub ..
14 oct 2014
Citeşte mai multe...
Cartea Europeană a Anului 2009
Dan Calugareanu scrie în bookblog.ro:
La primirea premiului de Carte Europeană a Anului pentru „Gottland” Mariusz Szczygiel a spus: „Mă bucur că această carte a unui polonez despre cehi a fost aleasă ca o carte a unui European despre Europa”. Mai degrabă, despre Europa Centrală și de Est, aș adăuga eu. Colecția de fapte și povestiri de ..
07 oct 2014
Citeşte mai multe...
Gottland – Copiii umorului absurd
Adriana Gionea scrie în PostModern:
E greu să încadrezi Gottland într-o anumită categorie. Are prea multă vitalitate şi pagini vii pentru a fi o simplă colecţie de reportaje despre o realitate brutală, deşi autorul urmează atent calea documentării, şi ajunge prea aproape de realitatea ţipătoare pentru a fi doar o ficţiune. Cartea jurn ..
29 aug 2014
Citeşte mai multe...
Socluri pentru eternitate
? scrie în ochiuldeveghe.over-blog.com:
La editura ART a apărut cartea de reportaje şi reconstituiri istorice ale scriitorului polonez Mariusz Szczygieł (a se ceti: Şcigel), cu titlul Gottland (coleţia Ocheanul întors), a cărei ediţie princeps a fost editată la Frankfurt am Main: Suhrkamp, în 2008. Văzînd coperta acestui volum, imediat g ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Mostenirea lui Kafka... sau a lui Svejk?
Bogdan-Alexandru Stănescu scrie în Suplimentul de cultură:
O revelatie cartea lui Mariusz Szczygiel! Cine a scris in „Le Monde“ despre ea, spunand ca nu e o carte, ci e o bijuterie, n-a exagerat deloc. Jurnalist polonez de investigatie, prezentator al unui talk-show de succes, Szczygiel (am sa-i spun autorul polonez de acum inainte, ca sa sar peste orgia co ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Gottland – Mariusz Szczygiel – mozaic cehoslovac
Răzvan Firescu scrie în razvanvanfirescu.wordpress.com:
Două SMS-uri trimise de Elena m-au făcut să citesc Gottland: Această carte este pură ficțiune. Faptele care s-au întâmplat sunt mult mai groaznice. Dar nu vă este frică (de nemți)? De ce să-mi fie frică? Se miră sincer și continuă: În plus, stimată doamnă, omul nu poate muri decât o singură dată. ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Furia Roșie | Paladin Furia Roșie | Paladin Pierce Brown mar 2016 35 lei Furia Roșie | Paladin Pierce Brown Lansare recentă     Citeşte Lupul din umbră Lupul din umbră Tony Hillerman mai 2016 24,4 lei Lupul din umbră Tony Hillerman Lansare recentă  
Citeşte Steaua Polară Steaua Polară Martin Cruz Smith mai 2016 34,4 lei Steaua Polară Martin Cruz Smith Lansare recentă   Citeşte Cele O Sută de Mii de Regate Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin oct 2016 39 lei Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques .. Michelle Cuevas aug 2016 24,4 lei Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques .. Michelle Cuevas Lansare recentă     Citeşte Shiloh Shiloh Phyllis Reynolds Naylor aug 2016 24,4 lei Shiloh Phyllis Reynolds Naylor Lansare recentă    
Citeşte Povești la telefon Povești la telefon Gianni Rodari aug 2016 24,4 lei Povești la telefon Gianni Rodari Lansare recentă     Citeşte Harry Potter și copilul blestemat Harry Potter și copilul blestemat J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne sep 2016 42 lei Harry Potter și copilul blestemat J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne Lansare recentă    
  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.